Сьогодні стартує 24-й футбольний сезон українського чемпіонату

24.07.2014 18:13 СПОРТ

В 1-му турі "Говерла" приймає "Карпати".

На виконкомі ФФУ вирішено відмовитися від другого етапу і провести Чемпіонат у два кола — 14 команд зіграють у 26-ти турах. За підсумками сезону дві перші команди кваліфікуються до Ліги чемпіонів, команди з 3—40-го місць потрапляють до Ліги Європи, ще одна команда, яка представлятиме Україну в Лізі Європі, кваліфікується туди через розіграш кубка. Остання команда за підсумками сезону перейде в розіграш до Першої ліги, відповідно чемпіон Першої ліги отримає право на підвищення в класі. Водночас більше матчів стане в Кубку України, де з 1/8 фіналу переможець визначатиметься за результатами двох матчів.

Зміни торкнулися й інших ліг. У Першій лізі також стартувало на дві команди менше — 16. У Другій — в цьому сезоні 10 команд гратимуть у три кола.

Першим суперником «Говерли» у новому сезоні стануть «Карпати». В неділю ужгородці вже втринадцяте зіграють із львів’янами в рамках Чемпіонату та Кубку України. Матч відбудеться на стадіоні «Авангард», початок о 17.00.

Статистика зустрічей команд у першості: +4=2–6. У Кубку команди зустрічалися двічі в 1994 році. Тоді на стадії 1/16 фіналу «Говерла» вдома перемогла — 2:1, але на виїзді програли 0:3. Загальна статистика за голами: 9:16.

До початку нового сезону ужгородці готувалися вдома і провели три товариські матчі. Останній проти «Спартакуса» з Нірдьгази, який цей сезон розпочинає в найсильнішій угорській лізі. Поєдинок закінчився нульовою нічиєю. В попередніх товариських матчах «Говерла» перемогла «Сталь» (Д) — 3:0 (в минулому сезоні кваліфікувалася до Першої ліги) та зіграла внічию з «Зіркою» — 1:1 (десята команда 1 ліги).

Тиждень тому тренер В’ячеслав Грозний сказав, що команда через тяжкі фінансові проблеми може не вийти на матч з «Карпатими». «Ми довго створювали бойовий колектив, але зрештою все дуже швидко розгубили. Важливо також, щоб з футболістами розрахувалися по зарплатах за минулий сезон. Якщо цього не відбудеться, не виключено, що колектив просто не вийде на гру». Пізніше Нестор Шуфрич пообіцяв, що до початку Чемпіонату клуб постарається закрити всі питання.

Гендиректор команди Іван Шіц вважає виходом із ситуації залучення до команди місцевої молоді. «Зважаючи на те, скільки гравців від нас пішло, ясна річ, і новачків буде багато. В основному це будуть вихованці закарпатського футболу. Нині з нами тренуються футболісти, які колись перебували або закінчували нашу школу, хлопці зі Сваляви, Виноградова. Багато 18—19-річних футболістів зі структури «Говерли», Ужгорода, Мукачева. Тобто наша школа дала нам наразі футболістів для першої команди. Також разом з нею тренується чотири гравці з молодіжного складу. Готуємо команду на майбутнє, скажімо так. Ставка робитиметься на молодь, на власних вихованців».

1-й тур
25 липня, п’ятниця:

«Металург» (Д) — «Дніпро» (19.00. "Футбол 2").
26 липня, субота:
«Іллічівець» — «Волинь» (17.00. «Футбол 2»),
«Чорноморець» — «Олімпік» (19.00. «2+2»).
27 липня, неділя:
«Говерла» — «Карпати» (17.00. «Футбол 1»),
«Динамо» — «Ворскла» (19.00. «2+2»),
«Шахтар» — «Металург» (З) (19.00. «Футбол 1»),
«Зоря» — «Металіст» (21.00. «Футбол 1»).

ТЕГИ : ФК Говерлапрем’єр-ліга

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

СПОРТ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат