Порошенко «підсилив»   силовиків… олігархом   та корупціонером-балогівцем

05.07.2014 09:02 СОЦІО

Президент Петро Порошенко   призначити на посаду міністра оборони генерал-полковника Валерія Гелетея. Окрім того, на посаді керівника Генерального штабу президент хоче бачити генерал-лейтенанта Віктора Муженка, а «для координації дій та підвищення рівня керованості силовим блоком» він призначає першим заступником глави адміністрації президента з цих питань Юрія Косюка.


На думку президента, силовий блок в умовах воєнної операції «потребує підсилення та серйозного, комплексного і системного реформування».

Що ж, реформувати армію, звичайно ж, потрібно, але невже не знайшлося кращих кандидатур? Ми повідомляли, що олігарх-президент Порошенко призначив главою своєї адміністрації олігарха Ложкіна. Аж ось і нове призначення — заступник Ложкіна Косюк є відомим мільярдером (йому зокрема належить «Наша Ряба»).

Ну а щодо призначення Гелетея міністром оборони, то це взагалі нонсенс. Закарпатські медіа вже повідомляли про те, що на цю посаду мітить сам Віктор Балога. В нього ж добра «чуйка» на гроші, а наразі в період війни саме Міністерство оборони буде щедро фінансуватися. Однак Балогу таки не призначили, але дають посаду його соратникові Валерієві Гелетею. Про нього вже багато писалося і варто просто нагадати цитати з Інтернет-видань ОРД та Антикорупція.

«Валерій Вікторович Гелетей народився 28 серпня 1967 року в Мукачівському районі. Ще будучи начальником УБОЗ Києва, був зареєстрований за адресою: м. Київ, проспект П. Тичини, 8, кв. 75. Також у приватній власності мав заміський будинок, розташований у м. Бровари, та будував ще один у одному з селищ під Києвом. Під час проведення оперативних заходів за місцем реєстрації начальника УБОЗ у Києві полковника В. Гелетея у кв. 75 на проспекті Павла Тичини, 8 у м. Києві встановлено, що останній фактично проживає у квартирах № 75 та № 76 цього ж будинку, які проведеним переплануванням та здійсненим ремонтом об’єднані в одне житлове приміщення».

Видання також нагадують, як ще під час роботи на посаді начальника Управління оперативного спостереження (УОС) МВС України В. Гелетей був замішаний у різного роду махінаціях. «Так, УОС для оперативного використання була передана на баланс нова будівля за адресою: м. Київ, вул. Зарічна, 16. На реконструкцію будівлі та проведення ремонту приміщень МВС України були виділені кошти в сумі 1,5 млн. гривень, але ремонт і реконструкція будівлі не проведені, грошові кошти з розрахункових рахунків УОС були використані не за призначенням».

Повідомляють видання   і про афери з передачею військового аеродрому «Узин» приватним структурам (понад 700 гектарів землі), і про 5 мільйонів доларів арештованого Володарського, і про передачу комерційним структурам кількох приміщень міжрайонних відділів УБОЗ, і про преференції Григоришину у протистоянні з Суркісами.

«Крім цього, були інші можливості формування особистого бюджету Гелетея, наприклад, за «сприяння» в роботі обмінних пунктів іноземної валюти, за сприяння у звільненні з приймальника-розподільника не¬-
легалів, яких перепродавали кри-
мінальним структурам для подальшого їх переміщення до країн Західної Європи, за сприяння працівників УБОЗ щодо перепродажу нелегально ввезених на територію держави автомобілів».

Відома також історія, як ще у 2006 році було проведено перевірку законності підстав надання житла начальникові УБОЗ у Києві полковникові міліції В. Гелетею. Збитки комунальній власності Києва тоді оцінили на суму понад 2,5 млн. грн.

Ну і кілька слів про те, як Гелетей швидко отримував звання. Ще при президентові Ющенку Віктор Балога, як глава його секретаріату, в 2007 році пригрів Гелетея на посаді керівника управління Держохорони. Вже в червні Гелетей отримав звання генерал-майора, через два місяці (!) став генерал-лейтенантом, а ще через рік генерал-пол¬ковником. Ще тоді Анатолій Гриценко говорив, що за кордоном керівник подібного підрозділу зі штатом трохи більше двох тисяч чоловік може мати звання лише простого полковника. А в нас ледь не дали маршала.

Цікаво, чи знав про все це Порошенко, коли робив подання у Верховну Раду на призначення Гелетея? І взагалі, чи можуть ці призначення олігархів та корупціонерів у силовий блок мати ефект для закінчення антитерористичної операції на Сході. Доречним із цього приводу є коментар політика Сергія Ратушняка на сторінці у Facebook: «Порошенко обіцяв, що закінчить АТО не за кілька місяців чи тижнів, а за кілька годин. У мене питаннячко: тож коли ж розпочнеться відлік цих годин? Я вже про повноваження президента та нових мільярдерів із клубу «Рошен» при владі взагалі не згадую. То ж святе!»

ТЕГИ : віктор балогаВалерій Гелетей

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

СОЦІО

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат