Закарпатська міліція розповіла, як обкрадають користувачів соцмереж

admin 25.06.2014 10:46 КРИМІНАЛ

Закарпатська міліція вважає, що юзери готові на все – від фотографії компанії у дорогому ресторані, чи магазині до фото на даху багатоповерхівки, аби тільки потім спостерігати, як додані друзі у мережі коментують та клацають «мені подобається».

Звичайно, у публікації гарного фото немає нічого поганого. Та тільки за цими постами стежать не лише друзі відправника, а й ті, хто радо збере інформацію та зробить свої висновки, а пізніше – може вчинити злочинні дії, – кажуть закарпатські міліціонери.  


Перелік програм – дуже великий. Від звичайних соціальних мереж, на сторінках яких деякі користувачі розміщують інформацію у повному обсязі разом із місцем проживання та номером телефону, до вузькопрофільнихдодатків, де вказується місце і час публікації.

«Мова не йде про те, що не потрібно користуватися соціальними мережами. Головне – не розміщувати інформацію про те, де ви перебуваєте довгий час, або де збираєтесь відпочити. Наприклад, якщо під час літньої відпустки ви часто їздите за місто, або збираєтесь довго погостювати у родичів – не пишіть про це заздалегідь і у жодному випадку не розміщуйте інформацію на сторінках соцмереж   про терміни вашої відсутності, адже це полегшує зловмисникам та крадіям реалізувати свої наміри. Можна розмістити інформацію про відпочинок і після нього. Також варто вимкнути функцію так званого «геометтину» ( доступу до геоданих, а саме місцезнаходження вашого телефону ), завдяки якому у пості вказується майже точне місце та час публікації. Якщо їдете чи летите кудись далеко – не варто одразу усіх повідомляти про це, особливо якщо це сімейна подорож, адже той, кому це на руку одразу довідується про те, що ваша оселя пустуватиме » - радить начальник Управління Державної служби охорони у Закарпатській області, полковник міліції Андрій Литовченко.

Добре, якщо за помешканням є кому доглянути, або встановлена охоронна система. Збираючись у відпустку подумайте про те, аби ваша оселя була під наглядом: попросіть рідних, близьких, або тих кому довіряєте перевіряти ваше житло. Якщо ж у вас встановлена охоронна сигналізація – у жодному випадку не нехтуйте її активацією, адже це може вам дорого обійтися. Якщо нема – замисліться над її становленням та підключенням до пульту централізованого спостереження, що допоможе зменшити вірогідність проникнення злодіїв до вашої оселі та захистити вас та ваше майно, – повідомляє УМВС України в Закарпатській області.  

admin

ТЕГИ : соціальні мережіМіліціякрадіжки

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

КРИМІНАЛ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат