Частина Громадської ради у вівторок висловила недовіру Щадею

13.06.2014 12:20 РАТУША

У вівторок 62 зі 100 членів Громадської ради зібралися о 16.00
у великій залі мерії, аби розглянути 15 робочих питань, попередньо оприлюднених у Facebook.


Власне засідання дорадчого органу розпочалося з запізненням, а коли розпочали ухвалювати порядок денний, то забуксували на цьому більше, ніж на годину. Кілька активістів спробували зосередити увагу ради на необхідності вироблення чітких організаційних процедур, аби без зайвої трати часу працювати результативно.

На їхнє переконання, «комісії відпустили у вільне плавання», «затягнуло другорядне замість вирішення ключових питань», «нема чітко прописаних правил спільної діяльності, щоб зменшити затрати часу» тощо. В результаті одному з найбільш наполегливих активістів ведучий засідання навіть пригрозив... видаленням із зали. Тому замість того, аби спільно визначитися з власне організацією процесу, радівці спершу обмінялися взаємними докорами, а вже потім зійшлися на необхідності розробити регламент Громадської ради.

Принагідно вирішили змінити кількісний склад ради. До «громадської сотні» вступили ще троє: пенсіонер Юрій Маркович, директор БФ Іван Яцука, приватний підприємець Роман Українець. Після особистого представлення кандидатури нових членів ради ухвалили одноголосно.

У процесі засідання рада висловила свою стурбованість щодо фасаду на вул. Волошина, 18, де при реконструкції використали і поєднали скло, жерсть, шпон. Об’єкт збираються перевірити щодо законності такої реставрації. Говорилося про потребу протидіяти нечемним водіям міських маршруток, контролювати графіки руху й уже днями провести моніторинг міського транспорту перед тим, як буде ухвалене рішення про нову ціну проїзду.

Вирішили звернутися до міськради з тим, щоб скасувати рішення щодо виставлення на аукціон приміщення на вул. Тіхого, 13 та передати його під реабілітаційний центр для інвалідів, а також домогтися по одному автобусу для інвалідів на основних міських маршрутах. Оскільки чавунні каналізаційні люки огульно крадуть (у місті активісти зафіксували 522 небезпечні ями), рада подасть пропозицію до Департаменту міського господарства про закупівлю полімерно-піщаних каналізаційних люків...

Громадська рада, яка вже заявила про неправомірність вирішення земельних питань під час попередньої сесії, знову висловила невдоволення ухваленням необгрунтованих дозволів на землю. З огляду на це член Громадської ради В’ячеслав Харченко запропонував висловити недовіру в. о. міського голови Вікторові Щадею, а також депутатському корпусу. Його підтримала юристка Вікторія Слюсаренко, яка зібрала інформацію про активність депутатів під час сесії з тим, аби ініціювати їхнє відкликання. На думку інших представників дорадчого органу, слід підготувати відповідне звернення до міської прокуратури. Прозвучала репліка і про те, що насправді депутатам змінили номери рішень, тож це могло збити їх із пантелику при голосуванні...

Врешті за висловлення недовіри в. о. міського голови Щадею проголосували 23 із присутніх членів Громадської ради. Звернення до прокуратури, як вони запевнили, подадуть негайно, а ось до питання висловлення недовіри рада повернеться на наступному засіданні.

ТЕГИ : Віктор Щадей

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

РАТУША

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат