"Говерла" вирвала очко від "Чорноморця" на останніх хвилинах (Фото, відео)

12.05.2014 12:25 СПОРТ

 

Для "Чорноморця", який веде боротьбу за місце у верхній частині турнірної таблиці, результат цього матчу був більш важливий, ніж для футболістів «Говерли», які вже практично вирішили всі свої завдання нинішнього сезону. Тому з перших хвилин одесити заволоділи територіальною перевагою і пішли вперед великими силами.

Втім, тривало це недовго і незабаром гра вирівнялася. Більше того, саме ужгородці нанесли перший удар по воротах у матчі - на 8-й хвилині з-за меж штрафної площі бив Разван Кочіш, але Дмитро Безотосний виявився на місці. Буквально тут же підопічні Романа Григорчука відповіли тією ж монетою. Також видали пробивав Торніке Окріашвілі, але повз ворота.

Після такого сплеску активності, на деякий час футболісти заспокоїлися і до 23-ї хвилини нічого суттєвого на полі не відбувалося. У цей період можна згадати хіба що три подачі кутових поспіль у виконанні Максима Шацьких, хоча всі вони не мали особливої ​​загрози воротам гостей і захисники без проблем відбивали м'яч.

А потім, як грім серед ясного неба, грянув гол у виконанні Олексія Антонова. На лівому фланзі Торніке Окріашвілі кілька разів накрутив захисника суперників і зробив навісну передачу на лінію воротарського майданчика, де першим на м'ячі виявився Леонардо де Матос. Ось тільки бити по воротах бразилець не став, а головою зробив коротку передачу на Антонова. Кращий бомбардир «Чорноморця» в дотик теж головою в падінні пробив під голкіпером господарів поля і рахунок в матчі був відкритий.

А от на 33-й хвилині Олександр Надь врятував свою команду від другого пропущеного гола. Тепер уже Олексій Антонов виступав у ролі асистента і, після стрімкого проходу по правому краю, навісив м'яч прямо на голову Володимиру Аржанову. Одесит бив метрів з семи, проте воротар «Говерли» в кидку відвів загрозу від своїх воріт. Ще через хвилину все той же Аржанов пробивав вже ногою приблизно з лінії штрафної площі, але і тут Надь зіграв впевнено.

Більше в першому таймі небезпечних моментів футболісти обох команд не створили і з тим пішли на перерву.

На самому початку другої половини зустрічі прекрасну можливість для того, щоб вирівняти становище не використав Разван Кочіш. Після швидкої атаки своєї команди він отримав пас зліва від Андрія Хомина і в дотик бив метрів з п'яти, але трохи вище воріт. Одесити в боргу не залишилися. Спершу Олексій Антонов спробував пробити з незручного становища, проте рикошетом від захисника м'яч вилетів за межі поля. А після подачі кутового небезпечний удар наносив Кирило Ковальчук - цього разу футбольний снаряд пролетів поруч зі штангою.

Футболісти «Говерли» не змирилися з поразкою і продовжували йти вперед. Ось тільки з створенням небезпечних моментів і ударами по воротах суперників у них довго не складалося. Тільки на 65-й хвилині Сергій Люлька зробив ривок по правому флангу і, як на блюдечку, виклав м'яч під удар Максиму Шацьких. У того була прекрасна позиція, проте, перебуваючи прямо перед воротами, він запустив м'яч у небеса. Через хвилину вже міг відзначитися другий Максим у складі господарів поля - Фещук. Форвард ужгородців отримав передачу поблизу лінії воротарського майданчика, на замаху прибрав захисника і з лівої ноги закручував м'яч у дальній кут - трохи не вистачило точності. Відразу ж після цього епізоду Фещук був замінений і гострота біля воріт «Чорноморця» знову пропала на досить тривалий час.

Що стосується гостей, то в другому таймі вони більше думали про оборону і вперед йшли рідко, та й не особливо охоче. Лише на 78 -й хвилині Павлу Дитині вдався непоганий удар здалеку, з яким впевнено впорався Олександр Надь. Незабаром вийшов на заміну Маріуш Нікулае з розвороту пробив у Дмитра Безотосного. А потім Максим Шацьких в черговий раз неточно направив м'яч з дальньої дистанції.

І все ж уже в компенсований час «Говерла» зуміла забити гол у відповідь. Максим Шацьких вдало виконав навіс зі штрафного з лівого краю, а залишений без нагляду захисників В'ячеслав Шарпар головою спрямував м'яч у сітку воріт. Нічия 1:1.

Спорт.уа

В’ячеслав Грозний:

- «Чорноморець» - потужний колектив, який добре зіграв свої матчі з лідерами. По завершенні сезону представлятиме Україну в єврокубках. Тож грати на рівних з такими суперником було дуже непросто. В першому таймі віддали ініціативу, на жаль, пропустили необов’язковий гол. Та й у момент передачі в Антонова був невеликий офсайд, але асистенту арбітра дуже важко в динаміці це побачити. Тож після пропущеного гола нам вже потрібно було змінювати схему гри. В другім таймі ми перейшли на високий пресинг на половині поля суперника й таким чином не давали супернику проводити швидкі контратаки.   Створили передумови, могли забивати й Шацьких і Фещук. М’яч не йшов у ворота, зробив заміни, була агресія, а потім вдалося зрівняти. На мій погляд, рахунок по грі. На жаль, грали без власних глядачів, виглядало все так, наче проводимо якийсь контрольний матч на тренувальних зборах. Хоч для нас цей матч не мав суттєвого впливу на турнірне становище, проте в мене прохідних матчів немає.

- Завершальний матч сезону нам потрібно зіграти на виїзді проти "Севастополя", тож де проводитимо цю зустріч?

- На мою думку, нині складна політична ситуація в країні, саме через безпеку ФФУ вирішила проводити матчі без вболівальників. На мій погляд матчі в Донецьку, Харкові, Маріуполі сьогодні проводити складно. Гадаю, це правило має поширюватися й на території Криму, який нині вважається за рішенням Верховної ради України тимчасово окупованою територією Російською федерацією. Ми з повагою відносимося до «Севастополя» та «Таврії». Ми готові з ними зіграти на будь-якому нейтральному полі. Ми не маємо права піддавати небезпеці життя людей – це найголовніше від результату чи турнірного становища команди. Впевнений, що й останній тур буде без глядачів, тому немає різниці де грати. Вдячні нашим вболівальникам, які нас підтримували за межами стадіону, ми їх чули на протязі всього матчу. Хлопці приготували їм футболки, але…

Ще хочу від себе, від нашого клуба поспівчувати родині Суркісів з приводу смерті їх мами.

Інформаційний відділ ФК "Говерла"

Голи: Шарпар (93) – Антонов (24).
Попередження: Фещук, 64, Трухін, 71, Шарпар, 81, Лисицький, 89 – Данченко, 90+2;
«Говерла»: Надь, Ле Таллек, Буяльський (Трухін, 60), Лисицький (к), Люлька, Кочіш (Нікулае, 74), Акакпо, Хомин, Шацьких, Фещук (Герасимюк, 67), Шарпар. Запасні: Бабенко, Орос, Вечурко, Перейра.

9 — Удари — 8
4 — Удари у створ — 4
8 — Кутові — 3

29 тур
11 травня:

«Волинь» — «Севастополь» — 1:2 (0),
«Зоря» — «Шахтар» — 1:3 (0),
«Говерла» — «Чорноморець» — 1:1 (0),
«Металург» (Д) — «Металург» (З) — 2:0 (0),
«Іллічівець» — «Динамо» — 0:2 (0),
«Карпати» — «Металіст» — 2:4 (0),
«Ворскла» — «Дніпро» — 1:4 (280).

30-й тур
18 травня, неділя:

«Севастополь» — «Говерла» (17.00 . «Футбол 2»),
«Шахтар» — «Волинь» (17.00. «Футбол 2»),
«Таврія» — «Іллічівець» (17.00 . «Футбол 1»),
«Чорноморець» — «Карпати» (19.30. «Футбол 1»),
«Динамо» — «Зоря» (19.30 . «2+2»),
«Дніпро» — «Металург» (Д) (19.30 . «2+2»),
«Металіст» — «Ворскла» (19.30 . «2+2»).

Фото Я. Немеша.

 photo 411043504370-438043C0435043D04380-1_zpsea6bb8a8.jpg

ТЕГИ : ФК Говерлапрем’єр-ліга

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

СПОРТ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат