Погорєлов керуватиме штабом Тимошенко в Ужгороді

admin 09.05.2014 10:16 ПОЛІТИКА

Згідно з календарним планом ЦВК вчора був останній день передачі попередніх списків виборців та іменних запрошень дільничним виборчим комісіям. Остаточні списки буде надруковано вже 20 травня. Про це йдеться у «Інформаційному виборчому бюлетені Ужгородського прес-клубу».

Як повідомив Олександр Волосянський, керуючий справами Ужгородського міськвиконкому, де діє ужгородське відділення Державного реєстру виборців,  передача списків відбувалася поступово, сьогодні процес повинен завершитися до 24.00.
«У зв’язку з тим, що в Україні дуже динамічні міграційні процеси, то всі вони відбиваються на списках виборців. Хтось виїжджає, хтось прибуває, змінює місце проживання, - розповів Олександр Волосянський. - Як правило у період виборчої кампанії ужгородці щось уточнюють. Проте поміж виборами вони не активні, за минулий рік було всього дві заяви до відділення Державного реєстру виборців в Ужгороді: одна на внесення, одна на зміну прізвища у зв’язку з одруженням. За цей рік більше 10-ти заяв від ужгородців, які вносили зміни у свої дані». За словами О.Волосянського, списки виборців удосконалені на 95%, у порівнянні з першими виборами, де точної інформації було близько 70%.

До 18 травня (включно) виборці можуть звернутися в органи ведення Держреєстру з паспортом і внести зміни до Держреєстру виборців.  До прикладу, хто хоче голосувати в іншому місті чи регіоні, або змінив прізвище, або переїхав тощо.
«Вже починаючи з 19 травня до 22 травня зміни вносяться тільки через суд. І якщо виборець до 24 травня, останнього виборчого дня до закриття дільниці, не принесе рішення суду, він не буде внесений до уточненого списку, не зможе проголосувати, - розповів Олександр Волосянський, керуючий справами Ужгородського міськвиконкому. - Чому зміни самому можна вносити до 18-го? Ми тих списків виборців, які ми зараз роздаємо, їх ніколи не маємо. Бо сама система Держреєстру не формує їх, для того, щоб не спекулювали виборчі штаби. Щоб в органів ведення реєстру не було спокуси кудись ті списки давати. Їх не існує в природі взагалі. Існує система, яка дозволяє їх сформувати».

За словами Олександра Волосянського, 5 травня система закрилася, і ЦВК через технічний відділ опрацьовувала списки виборців в електронних файлах. 6 травня зранку система відкрилася і на екрані з’явилися списки виборців. Відповідно працівники відділу Держреєстру міста їх роздруковують. ЦВК бачить, скільки копій зроблено, скільки помилок, скли витратних матеріалів. Скопіювати файл не можна, його нема, він у ЦВК на сервері. Доступ є тільки на момент друку. Після того, як ужгородські працівники відділу підтверджують роздрукування, більше тих списків на екрані немає.  
Така ж процедура буде проведена 19травня, коли будуть друкуватися остаточні списки.
Тому у міськвиконкомі наголошують: хто хоче встигнути внести зміни, міське відділення Держреєстру працює щодня з 9.00 до 18.00 без вихідних та свят. 

Сьогоднішній день - 9 травня в Україні очікують з хвилюванням та побоюваннями. Адже традиційні щорічні відзначення історичних подій можуть, зважаючи на останні події в Україні, закінчитися зовсім не святково. Масові заходи міська та обласна влада не проводитиме і закликає утриматися він них, натомість ветеранів обіцяють вшанувати.

Як планують відзначити 9-е травня політичні партії області та виборчі штаби кандидатів на пост президента, прокоментували представники цих організацій:

Ірина Гармасій, прес-секретар Закарпатської обласної організації ВО "Свобода": «До 9 травня ми ніколи нічого не готуємо. Натомість схиляємо голови перед усіма жертвами війни, перед пам’яттю усіх армій, у складі яких воювали українці. Ми не визнаємо Другу світову війну як перемогу, це трагічний день. Українців використали як гарматне м’ясо, бо вони воювали не за Україну, а за армії інших держав. Була, звичайно, УПА, яка потім пішла у підпілля, однак більшість українців воювали не за волю нашої країни. Щороку ми збираємося, аби схилити голови перед жертвами війни. Це дуже трагічний день. Однак, вважаємо, що ветерани заслуговують на високу повагу, бо вони стали заручниками ситуації, не від них це залежало. Люди не винні».
Михайло Качур, координатор Закарпатського обласного штабу кандидата в президенти Юлії Тимошенко: «Враховуючи ситуацію в державі, офіційних заходів не заплановано. Однак, Свято Перемоги у війні для нас залишається. Томі в індивідуальному порядку, звичайно, штаб вшанує полеглих у війні , і всі учасники виборчого процесу в області також будуть вшановувати пам’ять загиблих».

Олександр Ледида, керівник політ партії ПР у Закарпатській області: «Особисто я ніколи не був прихильником пишних парадів та гучних масових зібрань, тим більше у такі особливі дати. Тож ми не готуємо якоїсь спеціальної ходи, але я переконаний: кожен закарпатець, який хоче на знак шани та поваги до героїв війни принести квіти на Пагорб слави, відвідати могили рідних та близьких, має на це повне право. Саме так збираюся вчинити і я. Ми з родиною традиційно ходимо на Кальварію щороку у річницю перемоги, навіть наймолодших - онуків беру з собою. У нашій родині був безпосередній учасник тієї війни – брат мого батька, який був танкістом. У бою був поранений і через це лікарі ампутували йому ногу».

Володимир Шкріба, керівник секретаріату Закарпатської обласної організації ЄЦ : «Ніяких акцій до 9 травня ми проводити не будемо. Беремо участь у молебнях, поминальних заходах, але з огляду на суспільно-політичну ситуацію в країні широких акцій до 9 травня не плануємо».
Як повідомили у виборчому штабі кандидата С.Тігіпка, їхня політична сила не організовує масових заходів в області через напружену ситуацію в країні.

Керівником виборчого штабу Юлії Тимошенко в Ужгороді призначено Андрія Погорєлова.   Інформацію власкорові Ужгородсьокому прес-клубі підтвердив і сам Андрій Погорєлов. Сьогодні, 9 травня, відбудеться офіційне представлення. Про це повідомлять додатково. Коментарі з приводу роботи штабу у передвиборчий період А. Погорєлов пообіцяв надати після представлення.  

admin

ТЕГИ : Олександр Волосянськийолександр ледидаандрій Погорєловвибори президента України 2014

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОЛІТИКА

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат