ТаРута презентує новий альбом «EthnoLab» (ФОТО, ВІДЕО)

admin 02.04.2013 10:57 ДОЗВІЛЛЯ

25 квітня, о 20.00 у "бочці" на Подолі гурт ТаРута презентує «EthnoLab» − новий альбом, результат захопливого експерименту зі стилями: рок, диско, ф’южн та народні мелодії, етно-панк і етно-даб, класичне українське жіноче багатоголосся, акустична гітара, сопілка і ксилофон. Ця жива етнічна лабораторія з душею і з характером влаштує гучну прем’єру альбому у клубі «Бочка» на Подолі.

Більшість пісень «EthnoLab» вже звучали на концертах і в плейлистах національних і закордонних радіостанцій. Та коли одного дня у гурті повіяло експериментами, з’явився DJ і бітмейкер Ігор Льодін, а саундпродюсером платівки став Костянтин Костенко зі студії «Комора», вже знайомий матеріал був перезведений і підхід до аранжування нового кардинально змінився. До роботи над альбомом долучився піаніст-віртуоз Роман Коляда. Першим результатом «осучаснення» стала пісня «Бором-Бором», на яку кінорежисер Тарас Химич відзняв відео у Карпатах. Лідер гурту «Ot Vinta» Юрко Журавель, знаний як художник-ілюстратор, намалював до кліпу казкову графіку. Результат зіркової співпраці буде представлено на концерті у «Бочці».

Кому тісно в межах одного жанру, хто прагне сміливих експериментів, поєднання давнього і сучасного, лірики і перцю, потужністі року і мелодійності етно в одному звуці – ТаРута запрошує на «EthnoLab»! Спочатку у Києві 25 квітня, а потім у Львові (26 квітня) та у Полтаві (30 квітня).


Довідка з лабораторії:
Гурт ТаРута є повноцінним учасником світової WorldMusic-сцени, гостями Міжнародного WorldMusic-фестивалю Литви «Menuo Juodaragis», Міжнародної наради народних мистецтв «Z wiejskiego podworza» у Польщі, «Кращим гуртом» 38-го фольклорного фестивалю у Литві «Skamba-skamba kankliai».

Гарно зіграний професійний колектив з великим досвідом було засновано співаками етно-ватаги «Гуртоправці» Євгеном «Їжаком» та Оленою Романенко у 2008 році. Гурт двічі ставав лауреатом національного фестивалю «Червона Рута», з успіхом виступав на українських фестивалях «Країна Мрій», «Трипільське коло», «Рожаниця», «Славське-рок».

Зі своїм першим студійним альбомом «Народжені в ЛЮБОВІ», що побачив світ 2010-го, ТаРута дала сольні концерти у клубах України та Польщі, в рамках Днів столиці та Чемпіонату Європи з баскетболу у Литві. У 2011-му за сприяння музичного журналіста і радіоведучого Войцеха Осовського пісні гурту вперше потрапили в ротацію «Польського Радіо» (Варшава).

У квітні 2013 року відбудеться реліз другого альбому ТаРути «EthnoLab».

Вхід: 50 грн, 20:00
Адреса: «Бочка», вул. Верхній Вал, 22

admin


За матеріалами організаторів

ТЕГИ : ТаРутаконцертКиївБочка

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ДОЗВІЛЛЯ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат