Міністр екології приїхав   у Закарпаття не банош їсти

Людмила Федоришина 29.03.2013 13:52 ПОДІЇ

Три дні екологічний стан області вивчав міністр екології та природних ресурсів України Олег Проскуряков. Разом із губернатором Олександром Ледидою він відвідав ряд об’єктів, серед яких Мужіївський золоторудник, Музей лісу і сплаву, реабілітаційний центр для ведмедів, полігон для твердих побутових відходів, міні-ГЕС та форелеве господарство.


Працювали високопосадовці й у неділю. Під час прес-конференції міністр зізнався, що побачив Закарпаття по-новому. «Приїхати, з’їсти банош і поїхати — це не робота», — зазначив Олег Проскуряков, коментуючи питання про тривалий візит у Закарпатську область. Крім того, Олег Проскуряков є куратором Закарпатської області, тому запевнив, що всі проблемні питання знайдуть своє вирішення.

Так, поза увагою не залишився унікальний Музей лісу і сплаву, що на Міжгірщині. «На сьогодні в цього об’єкта два господарі. Відтак будемо вирішувати питання передачі цього об’єкта на баланс Мінекології, після чого зможемо фінансувати реконструкцію музею», — зазначив міністр. Владнавши всі юридичні нюанси, за словами Олега Проскурякова, розпочнеться фінансування Музею лісу і сплаву, для того, аби у перспективі зробити цей унікальний об’єкт туристично привабливим.

Коментуючи проблему будівництва міні-ГЕС у Закарпатській області, Олег Проскуряков зазначив, що у питанні більше політики, ніж здорового глузду. На думку міністра, якщо відкинути політику, то завдяки міні-гідроелектростанціям Закарпаття зможе повністю забезпечувати себе електроенергією. У будівництві міні-ГЕС Олег Проскуряков не вбачає загроз для екології. «Я впевнений, що за цим майбутнє області», — запевнив головний еколог країни.

Що стосується Мужієвського золоторудника, то міністр відзначив: на сьогодні екологічна проблема вирішена. Перспективи подальшої розробки також є. Невирішеними залишаються юридичні питання. За словами Олександра Ледиди, після відновлення роботи підприємства вдасться вирішити і чи не найбільшу проблему — погасити кількамільйонну заборгованість.

І насамкінець міністр екології дещо роз’яснив питання реструктуризації Держуправління охорони навколишнього природного середовища. «Орган ліквідується у структурі колишнього Міністерства охорони навколишнього середовища. Зараз, як відомо, це Міністерство екології та природних ресурсів. Раніше держуправління були у складі міністерства і керівництво ними здійснювалося з Києва, а з головою ОДА ми тільки узгоджували призначення начальника, що, до речі, інколи було суто формальною процедурою», — зазначив міністр. Зважаючи на те, що голові ОДА ближчі і зрозуміліші екологічні проблеми свого регіону, вже з 18 травня управління будуть підпорядковуватися саме обласним адміністраціям. Для більшої ефективності, за словами Олега Проскурякова, тепер уже не міністерство узгоджуватиме з головою кандидатуру на посаду керівника управління, а голова ОДА — з міністерством.

Людмила Федоришина

ТЕГИ : Олег Проскуряковолександр ледида

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат