Доброго ранку, любі читачі! (+ ВІДЕО)

Rionews 22.03.2013 07:00 ПОДІЇ

На календарі п’ятниця, 22 березня. Наповнюйте робочі будні яскравими емоціями і не лякайтеся змін, адже вони завжди на краще. Дозвольте собі трохи розслабитися за чашечкою свіжозвареної кави, особливо якщо прийдешній день обіцяє бути напруженим й активним. Попереду вихідні, проведіть їх якомога краще і з користю для себе. Гарного завершення тижня й затишного кавування!

Цитата дня:   Нічого не може змінитися для тих, хто сам не міняється. (Міхаель Енде "Нескінченна історія")

22 березня в Ужгороді температура повітря вдень -1°. Протягом усього дня погода буде похмурою. Сильний сніг, який розпочнеться вранці, протягом дня повинен поступово послабшати.Народний прогноз погоди
: 22 березня відзначається день пам'яті 40 мучеників, у Севастійському озері замучених. Це друга зустріч весни (перша на Масляну). Якщо плиска прилетіла, то річка через 12 днів скресне; приліт жайворонка передвіщав тепло; зяблик - холод.


За православним календарем 22 березня ІМЕНИНИ відзначають Аггій (Ангий), Аглаий, Акакий (Акатий, Акат), Олександр, Олександра, Олексій (Алексій), Панас, Аетий (Аэтий), Валент (Уалент), Валерій (Уалерий), Вивиан, Гай (Гаий), Горгоний, Дмитро (Димитрий), Дометиан, Домн, Евноик, Евтих (Євтихій, Евтух), Екдикия (Екдикта), Илиан, Ілля (Илия), Іван (Іоанн), Иоасаф, Іраклій, Исихий, Кандид, Кесарий, Кирило, Кирион, Клавдій, Ксанф (Ксанфий), Леонтій, Лисимаж, Мелитон, Михайло, Наталія, Микола, Приск, Сакердон, Север'ян (Севериан), Сергій (Cергий), Сисиний, Смарагд, Тарас (Тарасий), Урпасиан, Феодул (Феодул, Федулий), Феофіл, Филоктимон, Флавій і Худион.


Сьогодні також:
•   ООН: Всесвітній день водних ресурсів
•   Міжнародний день Балтійського моря
[ред.]   Національні
•   Пуерто-Ріко: День скасування рабства
•   Ліван,   Йорданія: День Арабської ліги
•   Індія: 1 чайтра, Новий рік за індійським календарем
•   Казахстан: Науриз мейрами
•   Лаос: день Народної Партії
•   Японія: День телерадіомовлення.


Цей день в історії

1312 — За вимогою короля Франції Філіпа IV Красивого папа римський Клемент V розпустив лицарський орден тамплієрів.
1633 — Галілей відрікся від своїх наукових творів на тому самому місці, де Джордано Бруно вислухав смертний вирок.
1654 — До Москви прибуло посольство Богдана Хмельницького для визначення статусу запорізьких козаків у складі Росії. Переговори завершилися підписанням Московських статей.
1675 — Король Англії Карл II засновує Королівську обсерваторію в Грінвічі. Меридіан, що проходить через обсерваторію, був прийнятий за точку відліку довготи.


Що сьогодні і на вихідних буде в Ужгороді та краї?

Обласний будинок профспілок (вул. Руська, 3)
22 березня — 22 квітня — виставка природної макрофотографії «Краса паралельного світу».

Облмуздрамтеатр    
24 березня — казка «Велике Жабеня». Поч. о 12.00. Бенефіс артистки театру Наталії Засухіної. Вистава «Витівки Хануми». Поч. о 18.00.

«Бавка» (пл. Театральна)
24 березня — «Казка про трьох поросят» (Корній Чуковський, нова голлівудська екранізація за мотивами англійської казки та мультфільму Уолта Діснея). Поч. об 11.00 та 13.00.

Ужгород (пл. Театральна), Мукачево (пл. Миру)
Щонеділі — безкоштовні відкриті екскурсії містом. Поч. о 14.00.


«Доміон»
До 28 березня —   «Секс і нічого зайвого». Поч. о 15.40,   21.10 та 23.00. «Заміж на 2 дні». Поч. о 12.00, 13.50, 17.30 та 19.20.

Закарпатський державний російський драматичний театр (Мукачево)
24 березня — «Троє поросят» (С. Михалков). Поч. о 12.00. «Бенефіс» (А. Чехов). Поч. о 17.00.


Ужгород, вул. Кошицька, 28
Ювілейна ретроспективна виставка заслуженого художника України Івана Ілька.

«Доміон»
До 21 березня —   «Секс і нічого зайвого». Поч. о 17.00, 18.50, 20.40 та 22.30.
«Міцний горішок. Гарний день, аби померти». Поч. о 12.00, 13.40 та 15.20.

Мистецький кафе-клуб «Під замком» (вул. Ольбрахта)
Постййно діюча виставка робіт Петра Шолтеса, члена закарпатської організації Спілки художників України.

Галерея «Ужгород»  
Виставка-конкурс «Графічне Закарпаття-2013».
Галерея працює з 11.00. до 18.00, у суботу до 15.00, у неділю до 13.00. Вихідний — понеділок.

Художній музей імені Бокшая
Виставка «Європейські подорожі» Галини та Анатолія Кравченків, членів Одеської організації Спілки художників України.
Музей працює щодня (крім понеділка) з 10.00 до 17.00.

Меморіальний будинок-музей народного художника України Ф. Манайла (Ужгород, вул. Другетів, 74)
Постійно діючі експозиції. Музей працює з 10.00 до 17.00 щодня, крім неділі й понеділка.

Закарпатський музей народної архітектури та побуту (вул. Капітульна, 33а)
Персональна виставка Марії Яцьків (вишивка хрестиком).
Постійно діючі експозиції та виставки.
Експозиція під відкритим небом.
Музей працює щодня (крім вівторка) з 9.00 до 17.00, експозиції —   з 9.00 до 17.00.

Закарпатський краєзнавчий музей — Ужгородський замок
Тимчасова виставка «Містичне число 9 у житті та творчості Арпада Філепа» з нагоди 150-річчя від дня народження угорського поета, письменника, драматурга, музиканта.
Експозиція з історії Ужгорода та Ужгородського замку «Древній замок над Ужем».
Експозиція з історії духовної культури на Закарпатті.
Виставка холодної та вогнепальної зброї ХVІ — початку ХХ ст. з фондової колекції музею.
Експозиція меморіальної кімнати Президента Карпатської України Августина Волошина.
Виставка народних музичних інструментів Закарпаття.
Виставка народного одягу Закарпаття.
Виставка стародруків та ікон VIII — початку XX ст.
Фотовиставка «Меморіальні та пам’ятні місця А. Волошина в Ужгороді та Закарпатській області».
Музей працює щодня (крім понеділка) з 10.00 до 17.00.  

Меморіальний будинок-музей народного художника України А. Коцки
Постійно діючі експозиції. Музей працює з 9.00 до 16.00 щодня, крім неділі.



Що обіцяють зірки?

Овен. Цей день варто провести в повному спокої і зосередженості на тих цілях, які ви запланували. Постарайтеся не звертати уваги на тих людей, які вас відмовлятимуть від певних активних дій. Довіртеся інтуїції. Всі ваші рішення, які йдуть від серця - вам необхідні. Візьміть своє життя в свої руки.
Телець. День чудовий в усіх відношеннях, особливо в плані фінансів. Цей день варто присвятити вирішенню низки практичних питань. Саме тому вам не варто відмовлятися від допомоги інших людей. Постарайтеся не перебільшувати свою роль у житті інших людей. Все, що ви можете дати - це порада. Без прохання з боку не робіть ніяких дій, навіть з найкращих спонукань.
Близнюки. Сьогодні вам доведеться вирішувати ряд важливих завдань. Цей день унікальний, особливо для тих, хто прагне самореалізації в обраній сфері діяльності. Постарайтеся приділити більше уваги своєму здоров'ю. Хтось зі сторони може вас засмутити. Не варто надавати цій події великого значення. Швидше за все - це всього лише епізод вашого життя, про який ви незабаром забудете.
Рак. Сьогодні вам варто більше часу приділити своїм близьким, як би вам складно не було. Цей день унікальний для тих, хто прагне гармонії у всьому, в тому числі у стосунках. У вас вийде перетворити задумане в реальність, якщо ви «думатимете» серцем. Вам варто більше вірити собі і людям, що вас оточують. Зверніть увагу на здоров'я, воно вимагає вашої участі.
Лев Чудовий день для тих, хто прагне гармонії у своєму житті і у стосунках із оточуючими. Сьогодні вам просто варто ставити перед собою цілі і прямувати до їх досягнення. Цей день унікальний по-своєму, саме тому вам не варто відмовлятися від нових ідей, а також людей. Не зважаючи на вашу любов до стабільності, вам варто більше часу приділити розширенню кола свого спілкування.
Діва. Сьогодні вам варто більше часу приділити зустрічам і спілкуванню з іншими людьми. Постарайтеся почерпнути від них якомога більше інформації. Незабаром вона вам знадобиться. Цей день буде насичений подіями, а тому вам не варто забувати про своє здоров'я. Воно вам знадобиться.
Терези Цей день чудово підходить для зустрічей і спілкування з різними людьми. Більше оптимізму! Вам варто вірити в те, що ви робите, і пам'ятати, навіщо вам це потрібно. Постарайтеся забути про все, що вам так чи інакше може перешкодити досягти мети. Зверніть увагу на своє фізичне самопочуття.
Скорпіон Сьогодні вам не варто приймати ніяких необачних рішень. Відпустіть ситуацію. Так чи інакше, ви обов'язково досягнете бажаного. Не варто перенапружуватися на роботі. Ви наразі потребуєте спокою і повної концентрації для того, щоб бажане стало реальним.
Стрілець. Постарайтеся приділити більше часу тим завданням, які ви поставили в недавньому минулому. Не віддаляйтеся від мети. Відкладіть всі неважливі справи і займіться реалізацією задуманого. Цей день чудово підходить для прийняття важливого рішення. Приділіть більше уваги своїм бажанням.
Козеріг Цей день яскравий і чудово підходить для підбиття підсумків. Погляньте у недавнє минуле. Ви зробили чимало помилок, які зараз, на жаль, уже не можна виправити. Не варто шкодувати про минуле. Постарайтеся не перебільшувати ролі інших людей у своєму житті. Єдина людина, яка приймала у ньому рішення - це були ви самі.
Водолій. Сьогодні вам варто більше часу приділити вашим близьким. Звичайно, справи забирають чимало сил і часу. Але разом з тим, вам варто набратися мужності і поставитися серйозно до того, що відбувається в їхньому житті. Їм потрібна ваша підтримка. Вам потрібно бути зараз співчутливими і розуміючими.
Риби Сьогодні вам варто переосмислити події минулого для того, щоб витягти важливі уроки. Не варто повертатися до того, що вас, так чи інакше, пригнічує. Цей світ багатоликий, і калейдоскоп подій налаштований на ваші бажання. Робіть те, до чого лежить ваше серце. Будьте розумнішими за обставини, і вони не стануть перешкодою на вашому шляху.


А зараз — усміхніться :)



Дружина каже програмісту:
- Любий, я не можу зачинити вікно! Допоможи!
- alt+F4 попробуй.


- Чому блондинки їдять йогурт прямо біля прилавка магазину?
- Тому, що на кришці написано <Відкривати тут>.


- Ти кого більше всього боїшся за кермом?
- Солдатів.
- А ще кого?
- Мотоциклістів.
- А ще?
- П’яних.
- А жінок не боїшся?
- О!.. Жінка за кермом – це п’яний солдат на мотоциклі.

Rionews

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат