BIPLAN, який виступав на Євромайдані, номіновано на "гурт року" литовської премії (ФОТО, ВІДЕО)

admin 24.12.2013 09:47 ДОЗВІЛЛЯ

 

BIPLAN номіновано на «гурт року» литовської премії M.A.M.A. як автора «Amore» − найбільшого хіта Литви цього року.

10 січня на найбільшій в Литві арені «Жальгіріо» в Каунасі відбудеться церемонія нагородження литовської музичної премії M.A.M.A., де виступить гурт BIPLAN як претендент на перемогу в номінаціях «гурт року» та «поп-гурт року».

За даними Литовської асоціації суміжних прав (AGATA), яка протягом 15 років збирає інформацію про композиції, ротовані на радіо, пісня BIPLAN «Amore» стала литовської піснею, що найчастіше звучала на радіостанціях у 2013 році, обігнавши 20 000 інших литовських треків. Влітку гурт записав «Amore» українською мовою в перекладі поетеси Мідної, восени – російською, і зняв кліпи на обидві версії за допомогою октокоптера з висоти пташиного польоту без будь-якого монтажу. Кліп на «Amore» литовською був знятий раніше за мотивами фільму «Одинокий Валентин», саундтреком до якого вона стала. Загальна кількість переглядів усіх кліпів «Amore» в «YouTube» вже перевищила мільйон. Сингл «Amore» з версіями трьому мовами став лідером продажів в російському онлайн-магазині «iTunes». За своєю популярністю «Amore» порівнялася з піснею BIPLAN «С добрым утром», яка свого часу принесла гурту славу. У країнах СНД «Amore» вже можна назвати найбільшим хітом гурту BIPLAN за останнє десятиліття.

Тиждень тому BIPLAN виконав «Amore» українською на Євромайдані у Києві, зігрівши своєю музикою серця 24 тисяч протестуючих проти чинної влади, що стоять на головній площі країни за честь, свободу і європейські цінності. Почувши пісню, публіка вибухнула оплесками, проводжаючи литовців скандуванням «Молодці!», «Ačiū! Ačiū!» ( литовське «дякую» ) і морем українських прапорів. «За подіями в Україні стежимо вже три тижні. Не могли просто так сидіти – хотілося приїхати сюди, привезти музики, поділитися добром. Ми раді, що у нас вийшло», – говорить Макс Мельман, фронтмен BIPLAN.

Під час концерту на екранах біля сцени транслювався футбол – гра європейської ліги Динамо Київ з віденським Rapid. «Ви приносите нам удачу, грайте по-довше!» – кричали кияни, коли під час концерту Динамо забили гол і в підсумку перемогли. У відповідь Макс Мельман подякував фанатам Динамо за те, що в одній з ігор української першості вони дістали плакат литовською, вітаючи вільнюський Žalgiris з поверненням собі титулу чемпіона Литви.

У підсумку гітарист гурту Олег Алексєєвас назвав концерт на Євромайдані одним з найбільш вражаючих за всю історію гурту. BIPLAN вперше виступив у Києві в далекому 1999 році і зараз досить часто гостює в Україні, але, за словами музикантів, нічого з того, що сталося раніше, не можна порівняти з атмосферою та враженнями від концерту на Майдані.

admin

ТЕГИ : BIPLANЄвромайдан

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ДОЗВІЛЛЯ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат