Футбол, УПЛ. У «Говерлі» підбили підсумки першої частини чемпіонату

Інформаційний відділ ФК "Говерла" 13.12.2013 13:46 СПОРТ

Відкладеним другим таймом 12-го туру між дніпропетровським «Дніпром» та харківським «Металістом» завершилась літньо-зимова частина чемпіонату України з футболу серед команд Прем’єр-ліги.


В цей період вітчизняний футбол знову втратив одну команду (другу за рік)- київський «Арсенал», яка, навіть, попри різноманітні пропозиції допомоги як від самої прем’єр-ліги, президентів клубів, так і не зуміла дограти перше коло чемпіонату. Як наслідок, команди, що здобули перемоги в протистоянні з канонірами, в тому числі й наша «Говерла», згідно регламенту змагань можуть втратити три заслужено здобуті залікові бали, а ті що поступилися залишаться при своїх. Але цілком можливо, що турнірна таблиця може залишитися й без змін, а в чинний "Регламент" внесуть поправки, як цього хоче наш наставник.

Незважаючи на можливу втрату трьох очок, наша «Говерла» йде зимувати на більш-менш комфортному 13-му місці. В силу того, що нас від небезпечної зони вильоту ймовірніше за все відділятиме всього 6 очок ( в разі зняття 3-х очок), втрачати концентрацію не можна ні на мить. Можна бути впевненим, що   після зими сімферопольська «Таврія», з якої зняли заборону на трансфери заграє значно сильніше. А нас чекають непрості поєдинки з «Дніпром», «Металістом», «Ворсклою», донецьким «Металургом» та «Чорноморцем», з командами, які тепер на ходу.

18 матчів вже позаду…

До уваги наших читачів подаємо короткий аналіз першої половини сезону. З 18 зіграних матчів «Говерла» в п’яти з них святкувала перемогу (2-вдома, 3 – на виїзді), в 11-ти зазнала поразки (5-вдома, 6 – на виїзді), двічі матчі завершувалися внічию (обидва - вдома). Упродовж цього періоду наші футболісти забили 16 голів (по-8 вдома та на виїзді), з них 3 були забиті з пенальті. Натомість у власні пропустили 26 (12-вдома та 16 на виїзді).

Якщо проаналізувати, коли були забиті голи, то більшість з них (9) були проведені в другому таймі, 7 – в першій половині гри. А пропускали більше (16 голів) у першому таймі, 10 пропустили в таймі другім.

Тепер про гравців. Загалом у складі «Говерли» на поле виходили 28 футболістів, з них четверо закарпатців – Олександр Надь, Михайло Кополовець, Владислав Микуляк та Адріан Пуканич.

Найбільше ігрового часу на полі провів захисник Віталій Лисицький, який відіграв усі 18 матчів (зіграв 1582 хвилин), на другому місці – Володимир Лисенко 17 матчів (1354 хвилини), третє – в французького нападника, який наприкінці сезону перекваліфікувався в півзахисники 17 матчів (1231 хвилин).

З 16 забитих м’ячів найкращим голеодором команди став румунський нападник Маріус Нікулае – 3 голи, по 2 влучні постріли здійснили Даміен Ле Таллек, Дмитро Трухін та Віталій Буяльський.   По голу провели Володимир Лисенко, Душан Савіч, Гармоні Іканде,   Віталій Балашов, Віталій Лисицький, Сотіріос Балафас та Разван Кочіш. До слова, Маріус Нікулае вже в ході чемпіонату поступово набирав оптимальну форму, й лише наприкінці сезону розкрив свій потенціал забивного нападника.

Про майбутнє

Ще до останнього в цьому році матчу тренерський штаб розпочав активну підготовку до футбольної весни: «За останні два тижні ми продивилися 15 футболістів-українців. Будемо й надалі працювати й багато хто з цих гравців поїде з нами на турецькі збори. Серед них закарпатець – юний Юрій Тома, якого долучив до команди з U-19 - дуже талановитий хлопчина. Будемо рухатися далі й робити все можливе, щоб «Говерла» залишилися в прем’єр-лізі й місцеві футболісти мали змогу виступати в U-21 та U-19», – зазначив гловний тренер «Говерли» В’ячеслав Грозний після матчу з «Таврією».

Щодо майбутньої підготовки команди, за словами наставника, гравці зберуться в першій декаді січня, а потім відправляться   до Туреччини, де заплановано провести три навчально-тренувальні збори.

«Зараз продовжуємо працювати в Ужгороді, проводимо підготовчий мікроцикл, щоб перевірити новачків і не вести з собою лишніх «пасажирів» на турецькі збори. Я навіть прихильник того, і керівництво клубу зі мною погодилося, що якщо гравець не підійшов команді, то   витрати за період підготовки мають понести люди, які його пропонують, а якщо підійшов, то всі витрати відповідно несе клуб.   Тоді агенти точно не будуть пропонувати нам посередніх футболістів», – зауважив Віктор В’ячеславович. Окрім того, зазначив, що тренерський штаб нашої команди активно веде пошуки швидкого центрального захисника. «Ви бачили в останньому матчі як Володимир Коробка без особливих проблем втік від нашого Александру Дандеа. Тож в цей період маємо закрити цю проблемну позицію», – додав коуч.

 photo 411043504370-438043C0435043D04380-1_zps952f7854.jpg

Інформаційний відділ ФК "Говерла"

ТЕГИ : ФК Говерлапрем’єр-ліга

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

СПОРТ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат