Чемпіонат Закарпаття. «Вільхівці» у наступному турі можуть повторити більшість досягнень «Метеора»

Євген Свищо 25.10.2013 18:40 СПОРТ

Що так вони можуть зробити (хоча зробити їм це буде набагато складніше), стало зрозуміло у неділю 20 жовтня, коли відбулись матчі 21 туру чемпіонату Закарпаття серед клубів першої ліги.

У цей день господарі здобули 6 прогнозованих перемог, одна з яких носила технічний характер. Як наслідок гостьові клуби повторили антирекорд результативності 13 туру – 2 голи в 5 матчах (0.4 за гру проти 0.95 у сезоні). Цю гольову недостатність суперників виправили господарі, які наколотили 13 м'ячів (2.6 за гру проти 2.15 загалом у чемпіонаті). Це дало загалом середню результативність – 3 голи за гру (проти 3.1 у сезоні).

«КАРПАТИ» РОЗБИЛИ ЗОЛОТУ НАДІЮ ОПОНЕНТІВ

У центральному матчі туру «Карпати» в Рахові приймали золотаревський «Старт». Рахівці ще в попередньому турі втратили реальні можливості і зберігають тільки теоретичні шанси на бронзовий комплект нагород. Також вони продовжували випереджати «Говерлу» в боротьбі за символічну бронзову сходинку в таблиці домашніх результатів. Тільки перемога в цій грі дозволяла «Карпатам» у підсумку випередити ясінців у цій табелі про ранги. У сезоні 2012 року вони на своєму полі грають добре навіть з кращими виїзними клубами «Вільхівцями», «Говерлою» та «Терновом», які змогли вивезти з найсхіднішого райцентру Закарпаття тільки 1 заліковий бал при загальній різниці голів – 13:2. Решта колективів поїхали з цього містечка з 1 пунктом із 21 можливого при загальній різниці мячів – 20:3.

Золотаревці зберігали невеликі шанси навіть на золоті нагороди. Однак, для цього було необхідно зробити надскладне завдання – перемогти «Карпати». «Старт» хоч і належить до кращих виїзних клубів, однак у половині ігор на чужих полях зазнав поразок. Від «Вільхівців» та «Говерли» вони вивезли 3 очки із 6 можливих. На полях домашніх середняків «Копані», «Вишкова», «Авангарда», «Тячева» та «Верховини» золотаревці здобули 5 балів із 15 можливих, а від найгірших домашніх клубів «Великого Бичкова», «Кісви» та «Тернова» вибороли тільки 2 очки з 9 можливих. Із врахуванням попередніх здобутків команд, найочікуванішим результатом мала стати перемога господарів в 1-2 голи. Рахівці зробили все, щоб підтвердити прогнози і реваншуватись за виїзне фіаско першого кола в Золотареві – 0:2. Аналогічний рахунок, однак уже на користь «Карпат» зафіксовано в Рахові. Цим локальним успіхом рахівці припинили пятиматчеву безпрограшну серію «Старта» і стали першим, із двох можливих клубів ліги, який завершив сезон без гіркоти домашніх поразок.

Після локальної невдачі «Старт» втратив навіть теоретичні можливості на золоті нагороди, однак зберіг срібні перспективи. Для цього їм потрібно у неділю 27 жовтня, в рамках завершального 22 туру, перемогти вдома нового чемпіона ліги «Вільхівці» і чекати на те, щоб «Терново» не програло в рідних стінах «Говерлі». У разі виграшу золотаревці довершать свій рекорд ліги 2013 року – одинадцятиматчева серія домашніх перемог.

«Карпати» навпаки жадатимуть чергової перемоги «Вільхівців». Самі вони в 22 турі отримають 3 технічні очки за перемогу над «Великим Бичковом» і за рахунок кращої різниці голів можуть стати бронзовими призерами.

ДАРМОВІ ОЧКИ ДЛЯ ФАВОРИТА

Втратою очок золотаревцями скористались «Вільхівці» та «Говерла». Ясінці отримали дармові технічні три очки за незіграну, з причини зняття «Великого Бичкова», домашню гру з цим клубом. Справедливості заради слід відзначити, що якби ця гра відбулась то опонент говерлян навряд чи обійшовся б трьома голами у свої ворота. Поки ж «Говерла» випередила «Старт» і в заключному турі матиме непросте завдання переграти в «Тернові» місцевий клуб. І це при тому, що перед початком їх битви з тернівцями, найреальнішим підсумком вважається нічия.

СІЛЬСЬКІ ПАРУБКИ ПРОГНОЗОВАНО РОЗБИЛИ ГОРОДЯН

Не набагато складніше завдання було 20 жовтня у «Вільхівців», які хоч і приймали виїзного середняка «Тячів», та здобуток опонентів на чужих полях не найкращий – 7 очок із 30 можливих при різниці голів – 9:22. Кардинально протилежний доробок у рідних стінах мав їх недільний опонент – 27 балів з 30 можливих. З огляду на це розгромний підсумок двобою – 5:0 не здивував жодну зі сторін. «Вільхівці» відірвались на 5 очок від найближчого переслідувача і, вперше в своїй історії, за тур до завершення першості, додали до минулорічного срібла малі золоті нагороди чемпіонату Закарпаття (так іменують клуби які стають переможцями в наступному дивізіоні після провідного). У виїзному матчі 22 туру вони поїдуть у Золотарево, де боротимуться виключно за престиж. Очна перемога над «Стартом» з будь-яким рахунком дозволить їм носити почесне звання абсолютного малого чемпіона Закарпаття, аналогічного до того, яким володіє «Метеор». Зокрема вони випередять золотаревців у підсумковій таблиці домашніх матчів. Символічним чемпіоном виїзних матчів вони стануть навіть за нічиєї в Золотареві.

З ДУМКОЮ ПРО «ТЕРЕСВЯНСЬКУ БИТВУ» РОЗБИЛИ КОНКУРЕНТА

Не на жарт розгорілась боротьба «Вишкова» та «Копані» за п'яте місце. Так, «Копаня» в очній зустрічі прогнозовано реваншувалась за мінімальну виїзну поразку в першому колі – 2:0 і тимчасово випередила підопічних Юлія Варги. Однак, у заключному турі їм буде надскладно вивезти з Тересви навіть нічию. Чого не скажеш про вишківців, яких просто не зрозуміють їх фани, якщо вони не здобудуть передбачувану звитягу над міжгірцями.

«ВЕРХОВИНА» ЗРОБИЛА СТРИБОК НАГОРУ, ЩОБ ОПУСТИТИСЬ У ВИШКОВІ

Триває битва за сьому позицію між «Тячевом», «Авангардом» та «Верховиною». Найкращі можливості стати вище у «Тячева», якому більш ніж під силу здолати косівських полянців. Сенсації від «Кісви», як дощу з неба, очікують тересвянці, які також мають високі шанси перемогти. Міжгірці, хоч і зробили стрибок на дві позиції вгору, та без надії сподіваються на вдалу поїздку у Вишково.

З огляду на вищенаведені можливості «Авангарда», майже безнадійні перспективи зачепитись за 9 місце у «Тернова».

Початок ігор о 14.00.

21 тур
20 жовтня, неділя:
«Карпати» – «Старт» – 2:0, «Вільхівці» – «Тячів» – 5:0, «Копаня» – «Вишково» – 2:0, «Кісва» – «Авангард» – 2:1, «Верховина» – «Терново» – 2:1, «Говерла» – «Великий Бичків» – 3:0.

22 тур
27 жовтня, неділя:
«Старт» – «Вільхівці», «Терново» – «Говерла», «Вишково» – «Верховина», «Авангард» – «Копаня», «Тячів» – «Кісва», «Великий Бичків» – «Карпати» – 0:3.

ТС: «Вільхівці» – 46, «Говерла» – 41, «Старт» – 40, «Карпати» – 37, «Копаня» – 32, «Вишково» – 31, «Верховина» – 28, «Тячів» – 28, «Авангард» – 27, «Терново» – 24, «Кісва» – 20, «Великий Бичків» – 4.

Євген Свищо

ТЕГИ : чемпіонат закарпаття

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

СПОРТ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат