Філософія буддизму з уст Олени Леонтієвої

Антоніна Корнута, студентка відділення журналістики УжНУ 25.10.2013 10:14 ДОЗВІЛЛЯ

24 жовтня до Ужгорода завітала Олена Леонтьєва – кандидат історичних наук, буддолог. Вона презентувала свою енциклопедію «Путеводитель по буддизму» і провела лекцію на тему «Любов і партнерство».

Презентація відбулася у книгарні «Кобзар» 24 жовтня. «Поява книги пов’язана з тим, що в розвитку буддизму зараз проходить цікавий період, - каже Олена Валеріївна. Буддизм – це найдревніша з трьох світових релігій:буддизму, християнства, ісламу. Вона є досить унікальною, адже в ній нема Бога, тут все побудовано на філософії. Буддизм розповсюджується уже дві з половиною тисячі років, періодично переходячи в нову культуру. Він приходить завжди мирно,   як мода. Зараз настала друга хвиля приходу буддизму на Захід. Перша сталася приблизно 200 років назад, тоді це була філософська хвиля, тобто, буддизм приходив як знання. А років 60 назад, почалась друга цікава хвиля – буддизм прийшов не тільки як філософія, а і як спосіб життя. Багато хто почав сповідувати буддизм, і зараз кількість таких людей збільшується . Частіше, це   люди середнього віку, які не хочуть вірити в догму, але в той же час їх цікавить сенс життя і вони готові шукати його   в можливостях розуму, адже буддизм – це вчення про розум, його природу, потенціал, і способи його розширення.»

« Путеводитель по буддизму»   вийшов   у світ   завдяки   російському видавництві «Ексмо». На сьогоднішній день воно видало вже 5 книг видатного вчителя буддизму. Перша книга,   присвячується коханню, стосункам чоловіка і жінки, з цією темою пов’язана і лекція Олени Леонтієвої. Остання книга, яка вийшла, називається « Книга надежды», вона присвячена процесу смерті, хоча буддизм стверджує, що помирає лише людське тіло, а розум переходить в інше нове тіло.

Олена Леонтьєва з народження атеїстка, а з 1992 року сповідує буддизм. Їй ніколи не подобалося, те, як влаштований світ, і тому довгий час намагалася знайти щось, що могло б дати сенс всьому, і знайшла це в буддизмі. Вона ніколи не сумнівалася   у   своїй   життєвій позиції. Єдине, що   турбує її , це те, чи всі сили вона вкладає у це вчення.

Також, Олена Леонтьєва провела лекцію на тему «Любов і партнерство». Всі бажаючі мали змогу послухати її у стінах обласної філармонії.      

Антоніна Корнута, студентка відділення журналістики УжНУ

ТЕГИ : йогаЗакарпаття

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ДОЗВІЛЛЯ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат