Олег ПРОСКУРЯКОВ: Зробимо все для того, щоб забруднений ґрунт із Закарпаття було вивезено

Прес-центр ОДА 11.10.2013 17:33 ПОДІЇ

Так, прокоментував запитання закарпатських журналістів Міністр екології та природних ресурсів України Олег Проскуряков стосовно можливості утилізації забруднених пестицидами ґрунтів у селі Рокосово, що на Хустщині.

- Це не безпосередньо пестициди, це ґрунт, змішаний з пестицидами. Аналіз це підтвердив. Тому цей забруднений ґрунт не був включений до плану першочергових заходів, які фінансувалися фондом охорони навколишнього середовища. Питання стосовно забрудненого ґрунту, постало додатково. На сьогоднішній колегії ми його обговорювали. Тож, зробимо все необхідне для того, щоб у 2014 році це питання було вирішене.

У свою чергу, голова Закарпатської ОДА Олександр Ледида додав:

– У 2010-2011 роках була проведена повна інвентаризація отрутохімікатів, у тому числі і пестицидів. За наслідками інвентаризації у минулому році Закарпатська область виявилася першою практично екологічно чистою. Але у Рокосові, там де зберігалася тара від хімікатів, заржавіли ці ємності і частина отрутохімікатів потрапила у ґрунт. Його утилізація може відбуватися тільки через посередництво Мінприроди. За попередніми підрахунками, це коштуватиме 6 мільйонів. Тож матеріали ми передаємо до міністерства. І наступного року, сподіваємося, кошти будуть виділені, а забруднений ґрунт – вивезено.

Прес-центр ОДА

ТЕГИ : Олег Проскуряковолександр ледида

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат