Помічницю судді можуть посадити на 8 років за 5 тисяч доларів хабара за позитивне рішення суду

admin 20.09.2013 11:09 КРИМІНАЛ

Співробітники СБУ в Закарпатській області викрили помічницю судді Ужгородського міськрайонного суду, яка вимагала від місцевого мешканця 5 тисяч доларів США неправомірної вигоди.

За ці гроші співробітниця суду обіцяла посприяти у винесенні суддею рішення на користь місцевого мешканця щодо повернення йому автомобіля, вилученого працівниками митниці за порушення митних правил.
Встановлено, що як завдаток помічниця судді раніше отримала від місцевого мешканця 1 тисячу доларів США.
18 вересня ц.р. на одній з вулиць Ужгорода вона передала місцевому мешканцю копію позитивного рішення суду. Там же помічницю судді затримали   співробітники СБУ в Закарпатській області під час отримання нею від громадянина другої частини неправомірної вигоди – 4 тисяч доларів США.  

19 вересня 2013 року працівниці суду оголошено підозру за ознаками вчинення злочину, передбаченого ч.3 ст.369-2 (одержання неправомірної вигоди для себе чи третьої особи за вплив на прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави, поєднане з вимаганням такої вигоди) Кримінального кодексу України, який карається позбавленням волі від 3 до 8 років з конфіскацією майна.

Досудове розслідування триває.  

admin


За матеріалами прес-групи УСБУ в Закарпатській області

ТЕГИ : криміналхабарСБУ

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

КРИМІНАЛ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат