Чемпіонат Закарпаття. «Метеор» з тріском здолав виноградівський бар’єр

Євген Свищо 06.09.2013 18:37 СПОРТ

Саме так сталось на виноградівському стадіоні “Юність”, де на високому ігровому та емоційному рівні пройшов центральний матч 11 туру. Навіть більше. Пристрасті на стадіоні «Юність» не вгамовувались після його завершення. Однак про все по порядку.

11 тур серед команд вищої ліги   пройшов у «день знань». Господарі цього разу були найгостиннішими від початку змагань, не виграли жодного двобою і двічі програли. Одна з перемог гостей носила технічний характер. Ще три поєдинки завершились досить неочікуваними нічиїми. Наслідком якісної гри на чужих полях стало побиття рекорду результативності гостьових команд, встановленого ще в 1 турі – 8 голів в 5 поєдинках (1.6 за гру). Цього разу «виїзні клуби» в чотирьох дійсних двобоях відзначились 7 разів (1.75 за матч). Загалом зафіксована помірна результативність – у чотирьох поєдинках зафіксовано 13 точних влучань (3.25 за гру, при середній в одинадцяти турах – 3.08).

У центральному і найпринциповішому матчі «Севлюш» – «Метеор» можливості команд на успіх оцінювалися як 45 на 55 % на користь гостей. «Пістрялівці» до цього на чужих полях переважно вигравали. Найефектнішою була їх звитяга 1 туру над клубом імені «Ференца Медвідя» – 5:1. «Виноградівці» в рідних стінах також втратили тільки 2 пункти. Їх кращий матч припав на 10 тур, коли у Виноградові був вибитий з переможної колії конкурент «космічних» «Поляна» – 2:0.

Рівність підтвердив і сам перебіг подій на полі. Знаючи про це тренер гостей Іван Ковач поставив перед своїми підопічними завдання одразу захопити контроль над м'ячем та забити швидкий гол. Маючи в когорті якісних виконавців в усіх ланках «реактивні» дуже швидко втілили цей задум у життя. Як наслідок, вони вже на 2-й хвилині заробили право на пробиття пенальті, призначення якого викликало неоднозначні відгуки футбольної громадськості. Штатний виконавець більшості стандартних положень Сергій Лендєл розвів м'яч та воротаря Віталія Гринишина по різних кутах воріт – 1:0. Після цього гра набула жорсткого характеру і була такою аж до фінального свистка. Наслідком цього стали травми «пістрялівця» Сергія Кундрика та «виноградівців» Олександра Логойди та Юрія Віщака.

Перший тайм пройшов на зустрічних курсах, однак центральні захисники «Метеора» Василь Григорович і Андрій Процик та «Севлюша» Себастьян Шопота і Віктор Микуляк нейтралізували всі атакувальні потуги опонентів. У другому таймі більше атакували господарі, однак на 58-й хвилині вони наразились на контратаку. На її завершальній стадії центрфорвард Андрій Сірий замкнув головою навіс з лівого флангу Сергія Лендєла і вколотив м'яч під поперечину – 2:0. Забивши черговий гол, гості заспокоїлись і одразу отримали гостроту біля власних воріт. Юний талант «Севлюша» Артур Дорі скористався цією незібраністю опонентів і на 74-й хвилині скоротив відставання в рахунку. Суперник зрозумів, що тут дармові очки йому не здобути і всіма допустимими арбітром Василем Качуром засобами допрацював на збереження мінімальної перемоги – 2:1. І хоч вболівальники прагнули довести арбітру, що він був упередженим щодо їх команди, та їх рідний «Севлюш» зазнав першої домашньої поразки в сезоні, дозволивши «Метеору» довести свою безпрограшну виїзну серію до 6 матчі поспіль.        

Третій тур поспіль не може виграти головний конкурент «метеоритів» «Поляна», яка значно несподіваніше завершила свій поєдинок проти   «Середнього». До його початку можливості «місцевої футбольної торсиди» на успіх оцінювались набагато переспективнішими. Для «середнянців» навіть нічия могла стати найбільшим виїзним здобутком сезону. У цьому році вони востаннє здобували перемогу на чужому полі в далекому 1 турі у Волівці над місцевими «Карпатами» – 3:0, а головним їх виїзним трофеєм була нічия в 3 турі у Виноградові з «Севлюшем» – 1:1. «Полянці» хоча до цього вдома й здобули 4 перемоги з 5 можливих, та в неділю зустріли шалений опір опонентів і провели найгірший матч сезону. Як наслідок, найцінніша для команди з Ужгородщини результативна нічия на користь – 2:2.

Ще один фаворит клуб імені «Ференца Медвідя» несподівано завершив нічиєю виїзний бій проти значно підсиленого «Петрова» –– 1:1. Розчарувала власних фанів також «Бужора», яка в домашньому   «дербі клубів Іршавського району» не змогла переграти довжанську «Боржаву» – 2:2. Гості могли навіть виграти, однак не реалізували пенальті. Ще в одній грі аутсайдерів «Оболонь» у Волівці отримала перемогу над місцевими «Карпатами» – 3:0.

У поточній таблиці майже без змін. «Метеор», який лідирує з початку змагань, за два останні тури збільшив свій відрив з двох до шести очок і має в своєму активі найкращі показники забитих та різницю голів 37:10 (проти 29:10 у «Поляни»). Запорукою успіху «пістрялівців» є найкращі показники на чужих полях – 16 очок із 18 можливих. Найменше пропустило «Середнє» – 7 м'ячів (проти 10 у «Метеора», «Поляни» та «Севлюша»). «Середнянці» хоча й мають кращу за «виноградівців» різницю голів – 22:7 (проти 22:10 у «Севлюша»), однак за додатковими показниками здобутих перемог поступаються їм четвертим місцем – 4 (проти 5 у опонентів). «Оболонь» після врахування різницею голів – 8:22 (проти 6:26 у «петрівців») випередила «Петрово» і через чималий відрізок часу в 2.5 місяця повернулась на 8 місце. Протягом аналогічного відрізку замикають таблицю «Карпати», у яких найгірші показники забитих, пропущених та різниці голів – 4:32.    

Матчі 12 туру, більшість з яких мають явних фаворитів, пройдуть у неділю 8 вересня. Дещо рівнішими з-поміж них обіцяють стати протистояння «Оболонь» – «Поляна» та «Середнє» – «Севлюш». Однак, навіть нічия «хустян» та «виноградівців» стане для них кращою грою вдома та в гостях відповідно і найгіршою для їх опонентів. У парах «Ференца Медвідя» – «Бужора», «Метеор» – «Петрово»,   «Боржава – Карпати» можуть бути зафіксовані чергові розгроми гостей. Та як воно станеться насправді ми довідаємось вже в неділю о 15.00.  

11 тур
1 вересня, неділя:
«Севлюш» – Метеор» – 1:2, «Поляна» – Середнє – 2:2, «Петрово» – «Ференца Медвідя» – 1:1, «Бужора» – «Боржава» – 2:2, «Карпати» – «Оболонь» – 0:3.

12 тур
8 вересня, неділя:
«Оболонь» – «Поляна», «Середнє» – «Севлюш», «Ференца Медвідя» – «Бужора», «Метеор» – «Петрово»,   «Боржава» – Карпати».

ТС: «Метеор» – 31, «Поляна» – 24, «Ференца Медвідя» – 20, «Севлюш» – 17, «Середнє» – 17, «Боржава»   – 12, «Бужора» – 10, «Оболонь» – 9, «Петрово» – 9, «Карпати» – 3.              
                                                                                                   

Євген Свищо

ТЕГИ : чемпіонат закарпаття

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

СПОРТ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат