Футбол, ЧЗ. Арбітри скандального матчу "Севлюш" — "Метеор" судили упереджено? (ВІДЕО)

03.09.2013 15:12 СПОРТ

Футбольний поєдинок між ФК Севлюш та ФК Метеор, що відбувся 1 вересня у Виноградові, завершився скандалом. Уже з перших хвилин гри головний арбітр матчу Василь Качур викликав шквал невдоволення як серед спортсменів, так і серед вболівальників. За їх твердженням, суддівство було явно заангажованим, - пише інтернет-видання "Голос Карпат".

Тільки-но пооєдинок розпочався, як арбітр призначив 11-метровий удар в сторону воріт «Севлюша». Відтак і рефері, і його помічники, прийняли ще цілий ряд вельми спірних рішень, чим обурили місцевих уболівальників.

По завершенні матчу люди не стрималися і «популярно» переконували арбітрів у тому, що чесне суддівство має бути інакшим.

Яка ж причина нефутбольної поведінки уболівальників, чи безгрішними були суді і чому, власне, виник конфлікт?

На жаль, корупція з суддівством у футболі на всіх рівнях доволі поширене явище. І обласний чемпіонат тут також не виняток. Особливо в ситуації, коли в якоїсь сільської команди з Ужгородського, Мукачівського чи іншого району несподівано з’являється грошовитий спонсор. Закуповуються гравці, як правило, з-за меж області і починається гонитва за результатом, використовуючи всі засоби законні і незаконні. Так триває сезон, два, поки не скінчаться спонсорські кошти. А далі команда просто зникає з чемпіонату, як, приміром, той же «Берегвідейк». А як бути колективам з невеликим бюджетом, які роками вирощують своїх гравців з дитячих секцій, прививають їм любов до футболу і чесної, справедливої гри?

Явища корупції у футболі добре відомі спеціалістам, але їх також видно з трибун на футбольному полі. Людей не обдуриш. Тому й виникають ситуації, коли уболівальники не стримують своїх емоцій і комусь дістається «по заслузі». В жодному разі не можна виправдовувати поведінку виноградівських фанів стосовно суддів матчу «Севлюша» з «Метеором», але цей інцидент має стати предметом скрупульозного розгляду на федерації футболу. Хіба не дивно, що той же арбітр Качур, який судив матч у Виноградові, був суддею іще в кількох попередніх матчах за участі «Метеора», і до результатів цих поєдинків виникало також багато запитань. А головне, слід зробити необхідні висновки для викорінення причин, що зумовлюють неспортивну поведінку під час проведення матчів чемпіонату.

На наступному відео ТРК Виноградів ТВ зібрані декілька кадрів з моментів матчу, щодо ких судді приймали спірні рішення.

Голос Карпат

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
Матч 11-го туру «Севлюш» — «Метеор» закінчився побиттям арбітрів

ТЕГИ : чемпіонат закарпаттячемпіонат закарпаття 1 лігафк метеорфк севлюш

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

СПОРТ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат