Чемпіонат Закарпаття. «Севлюш» та «Петрово» створили чергові міні-сенсації

Євген Свищо 28.08.2013 19:57 СПОРТ

У неділю 25 серпня матчами 10 туру стартувало друге коло чемпіонату Закарпаття з футболу серед команд вищої ліги. Три перемоги дістались господарям, одна з яких стала певною несподіванкою. Ще дві гри завершились мировими, одна з яких була прогнозованою, а інша створила неприємні враження для місцевих фанів. Загалом забито посередню кількість голів – 11 голів (2.75 з гру).

Найпринциповішим став поєдинок у Виноградові, де місцевий «Севлюш» приймав «Поляну». Перед його початком можливості команд оцінювались як 50 на 50 %, тому підсумковий результат став приємною несподіванкою для місцевих фанів. У першому таймі центром поля володіли «полянці», у яких пратнерів за собою вели Олександр Браєр, Михайло Реплюк та Павло Оржеховський. Дещо тмяно виглядав їх новий-старий партнер Михайло Дячук-Ставицький, що повернувся до команди з професійної першолігової   «Олександрії».

Господарі вміло контратакували. При цьому вони широко використовували стрімких флангових півзахисників Золтана Варгу, Мирослава Мудру, Золтана Гелетея та Юрія Мешка, які шматували захист суперника. Підключався до наступальних дій також правий захисник Олександр Логойда, якому при цьому чимало діставалось від габаритних опонентів. І по ногах його били і буцами по руках ходили, а він ніби нічого не сталось продовжував боротись за кожен м'яч. Інколи хтось із «севлюшців» виходив на ударну позицію, однак м’яч після його пострілу м’яч застрягав у частоколі ніг опонентів і летів в сторону від воріт. Найбільша гострота виникала, коли шкіряний доходив до центрфорварда таранного типу Володимира Бабича. Ніби передбачаючи загрозу саме від нього, за цим нападником наглядали як мінімум два захисники. Однак, незважаючи на таку увагу до власної персони, він ще до перерви тричі зміг вирватись на оперативний простір. І якщо в перших двох моментах ударам нападника бракувало влучності, то після триходівки на 41 хвилині за участю Золтана Варги, Мирослава Мудри та його особисто, Володимиру залишалось просто з метра влучити у порожній правий кут воріт Мирослава Лютнянського – 1:0. Гості спробували ще до перерви відновити рівновагу, заробили право на пробиття кількох штрафних ударів, та їх виконання не вразило навіть самого головного тренера «Поляни» Михайла Кондрю.

Другий тайм активніше розпочали господарі, які вміло тримали м'яч на половині поля суперника і змусили «полянців» бігати без м'яча. Тренер гостей був змушений провести кілька замін, щоб додати свіжості в дії своєї команди. Його задумка спрацювала і поступово гості налагодили комбінаційну гру, Вони все ближче підступали до воріт Віталія Гринишина. Здавалось, що захист господарів вже не витримує і рахунок з хвилини на хвилину стане нічийним. Однак, у найважчий момент спрацювала одна з нечисленних контратак через правий фланг на протилежні ворота. За іронією долі, партнери знову вивели на ударну позицію Володимира Бабича і той, вколотивши м'яч у лівий верхній кут, оформив дубль – 2:0.

До честі футболістів «Поляни», вони продовжували атакувати і створили кілька гольових моментів. Найреальніший з них був у кращого футболіста гостей Василя Поповича. Однак, після його підступного удару з середньої відстані м'яч пролетів у сантиметрах від лівої стійки, підсумувавши невдачу команди зі Свалявщини. Цією звитягою гравці «Севлюша» реваншувались за розгромну поразку в 1 турі – 0:3 і піднесли непоганий подарунок своїм землякам до дня міста. Водночас, «виноградівці» перервали дев’ятиматчеву безпрограшну серію «Поляни», яка тривала від початку чемпіонату, і довели власну домашню переможну серію до чотирьох поєдинків поспіль.

Були близькі до створення набагато гучнішої сенсації гравці клубу імені «Ференца Медвідя» з Нового Давидкова, які в «дербі представників Мукачівського району», яке пройшло в Пістрялові, пройшли випробовування лідером «Метеором». Гості протягом поєдинку вели в рахунку – 2:0, однак у підсумку мінімально поступились – 2:3.

Прогнозовано завершився ще один надпринциповий матч «Оболонь» – «Бужора». До гри можливості команд оцінювались як рівні, тому результативна нічия стала очікуваною серед фанів обох команд – 1:1.            

Досить несподівано завершилась гра в Довгому, де місцева «Боржава» в цьому році вже перемагала в 2 турі «Бужору» та в 6 турі «Середнє» з однаковим рахунком – 1:0. Натомість, «Петрово»   майже у всіх виїзних матчах безнадійно програло, поступившись у 5 турі навіть «Карпатам» – 0:2. Винятком став їх єдиний сенсаційний виграш у 9 турі в Хусті над місцевою «Оболонню» – 2:0. Цього разу «петрівці» вирішили також спростували всі прогнози і вивезли з «довжанського пекла» дорогоцінну нічию – 1:1.

Значно менше зусиль для перемоги доклало «Середнє», яке технічно перемогло воловецькі «Карпати» – 3:0. «Волівчани» вчергове не доїхали до місця проведення поєдинку.

У поточній таблиці змін не відбулось. Лідерство з початку чемпіонату і до цього часу тримає «Метеор», у якого найкращі показники забитих та різниця голів – 35:9 (проти 27:8 у «Поляни»). Найменше пропущених м'ячів у «Середнього» – 5 (проти 8 у «Поляни» та «Севлюша»).

Найгірші показники забитих, пропущених та різниця голів у «Карпат – 4:29 (проти 5:25 у «Петрова»).  

Матчі наступного 11 туру пройдуть у неділю 1 вересня. У більшості двобоїв очікується безкомпромісна боротьба. Головна увага футбольної громади буде знову прикута до Виноградова, де місцевий «Севлюш» чинитиме опір лідеру «Метеору». Можливості команд на успіх оцінюються як 45 на 55 % на користь гостей.

Трохи значніша перевага виїзної команди очікується в парі «Петрово» – «Ференца Медвідя». А от у двобоях «Бужора» – «Боржава» та «Карпати – «Оболонь» аналогічного успіху скоріш за все можуть досягнути господарі. Найпередбачуваніше виглядає поєдинок «Поляна» – «Середнє», де перевага господарів оцінюється як 70 на 30 %. Скоріше за все вони й зможуть досягнути на очах у рідних фанів досягнути позитивного результату, реабілітувавшись за попередні невдачі. Для «середнянців» навіть нічия стане вагомим здобутком. В цьому році вони востаннє перемагали на чужому полі ще в 1 турі у Волівці місцеві «Карпати» – 3:0, а найкращим їх виїзним здобутком вважається нічия в 3 турі у Виноградові з місцевим «Севлюшем» – 1:1. А от «Полянці» на своєму стадіоні переважно виграють. Найважливішою з огляду на турнірну боротьбу була їх мінімальна домашня звитяга в 5 турі над, прямим конкурентом за срібні нагороди, клубом імені «Ференца Медвідя» – 1:0.    

10 тур
25 серпня, неділя:
«Севлюш» – «Поляна»   – 2:0, «Метеор»   – «Ференца Медвідя» – 3:2, «Оболонь»   – «Бужора» –   1:1, «Боржава»   – «Петрово»   – 1:1, «Середнє»   – «Карпати» –   3:0.

11 тур
1 вересня, неділя:
«Севлюш» – «Метеор», «Поляна» – «Середнє», «Петрово» – «Ференца Медвідя», «Бужора»   – «Боржава», «Карпати»   – «Оболонь».

ТС: «Метеор» – 28, «Поляна» – 23, «Ференца Медвідя» – 19, «Севлюш» – 17, «Середнє» – 16, «Боржава»   – 11, «Бужора» – 9, «Петрово» – 8, «Оболонь» – 6, «Карпати» – 3.  

Євген Свищо

ТЕГИ : чемпіонат закарпаття

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

СПОРТ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат