Закарпатці попросили у губернатора Ледиди гроші, роботу, ділянку, житло та тепло у квартирі (ФОТО)

admin 13.08.2013 11:49 СОЦІО

 

У вівторок, 13 серпня, очільник області поспілкувався з жителями Закарпаття під час особистого прийому громадян. Цього разу по допомогу до керівника краю звернулися більше двадцяти закарпатців.

Так, пані Маріанна з Ужгородського району попросила сприяння у виділенні ділянки для будівництва власного житла. Жінка, котра разом з чоловіком виховує чотирирічного сина та чекає на поповнення в родині, досі мешкає у будинку батьків – наразі у невеликій сільській садибі проживає аж три родини. Олександр Ледида пояснив: вирішити питання про виділення землі може тільки сільська рада, але пообіцяв сприяння, направивши звернення щодо проблеми керівнику Ужгородської РДА та сільському голові.
  Марія Д. звернулася до керівника краю з проблемою соціального захисту свого родича, котрий, необачно продавши квартиру через знайомих, залишився і без житла, і без грошей. Нині він мешкає у пані Марії Д., проте незабаром жінка повертається на роботу закордон. Відтак, старенький чоловік лишається без даху над головою. Очільник краю доручив обласному управлінню соцзахисту вивчити ситуацію, і влаштувати чоловіка у спецзаклад в Ужгороді, де за ним будуть доглядати. Місячне утримання там коштує майже дві тисячі гривень, тому, як варіант, розглядатиметься можливість перерахування пенсії чоловіка, як оплату за перебування у закладі. Але це покриє трохи більше половини потреби у коштах, тому обласні фахівці шукатимуть можливості додаткового фінансування.
  Ася Романівна з Ужгорода розповіла про свою проблему: родина жінки малозабезпечена, тому ще у січні у її квартирі безкоштовно встановили автономне опалення. Проте воно досі не працює: не підключено обов’язковий багатотарифний лічильник електроенергії. Зимувати родині довелося за допомогою обігрівачів, тому оскільки наближається новий опалювальний сезон, а міська влада проблему не вирішує, Ася Романівна по допомогу прийшла до обласного керівника. Олександр Ледида наголосив:   для встановлення автономного опалення малозабезпеченим сім’ям міська влада Ужгорода отримала від обласної майже 4 млн. грн. Відтак, про нестачу коштів мова йти не може. Керівник краю доручив міському голові особисто контролювати вирішення таких проблем.
  Більшість звернень, традиційно, стосувалися отримання матеріальної допомоги та сприяння у працевлаштуванні.

admin


За матеріалами прес-центру Закарпатської ОДА

ТЕГИ : олександр ледидаЗакарпаття

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

СОЦІО

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат