Футбол. Відбулись зміни серед лідерів Чемпіонату Закарпаття

Євген Свищо 03.05.2013 19:20 СПОРТ

 

У четвер 2 травня відбувся 3 тур чемпіонату Закарпаття у вищій та першій лігах. У Виноградові один із лідерів вищого дивізіону «Середнє» екзаменувало на міцність місцевий «Севлюш». Перед стартовим свистком присутні хвилиною мовчання вшанували Юрія Дудаша та Петра Продана, які трагічно пішли з життя. Їх поховання відбулось цього ж дня. Ю. Дудаш до 2011 року був плеймейкером команди «Севлюш» і одним із кращих півзахисників атакувального плану цього клубу. Петро Продан також провів бурхливу карєру, виступаючи в різних коамандах Виноградівщини та Закарпаття.


Гра вивилась дуже нервовою із чималою кількістю браку. Як наслідок кращими на полі стали гравці руйнівного плану – «середнянці» Іван Бандурович, Михайло Крьока, Олександр Пакош, Едуард Стецьо і Юрій Дано та «севлюшці» Василь Горський, Віктор Микуляк, Себастьян Шопота і Олександр Міца. У першому таймі м'яч більше контролювали гості, які прагнули вивести на ударну позицію центрфорварда Руслана Соскиду. Та в того в останніх матчах відверто збився приціл і його удари оминали браму воротаря Віталія Гринишина. «Виноградівці» зрідка контратакували. Особливо нестримним був новобранець команди, чемпіон Закарпаття 2012 року у складі «Мукачева» і кращий бомбардир минулого сезону, Володимир Бабич. Двічі партнери виводили цього нападника таранного типу на вбивчу позицію прямо перед воротарем. У першому епізоді мяч після його удару пролетів поруч із правою стійкою, а в другому – блискучу реакцію продемонстрував воротар «Середнього» Юрій Славік.

На початку другого тайму «середнянці» додали в активності і господарі майже не переходили на половину поля суперника. Як наслідок в одному з епізодів на 56-й хвилині фаворити вивели на хорошу позицію Р. Соскиду і той з кількох метрів вколотив шкіряного в сітку – 1:0. Гравці «Середнього» продовжили атакувати і могли подвоїти рахунок, та в кількох моментах якісно зіграв В. Гринишин та В. Горський.

Під завісу гра набула жорсткого характеру, внаслідок чого арбітр Андрій Сімку показав ряд попереджень гравцям обох команд, а Р. Соскида отримав дві жовті картки і залишив свою команду в меншості. На другій доданій хвилині футболісти «Севлюша» перетворили чисельну більшість у забитий м'яч. В. Бабич у німецькому стилі продавив захист суперника, вколотив мяч під поперечину і встановив остаточний рахунок – 1:1. Юнаки «Середнього» прогнозовано розтрощили одноліток з батьківщини Адріана Пуканича – 5:2.    

Втратою очок конкурента за нагороди скористався “Метеор” та “Петрово”. “Пістрялівці” на Виноградівщині насухо розібрався із “Петровом” – 2:0. Молодь “Метеора” досягла ще більшої різниці – 5:2. “Поляна” в рідних стінах знову, як і в чвертьфіналі кубка Закарпаття 2013 року, дотиснула хустську “Оболонь” – 3:1. Полянські юнаки, будучи діючими чемпіонами, прогнозовано виграли – 3:0.

Третій тур та третій рік поспіль розчаровує своїх фанів “Бужора”. Цього разу “іршавці” в рідних стінах поступились клубу “Ференца Медвідя” – 1:3. Юнаки “Бужори” прогнозовано перемогли новодавидківців – 3:2. “Карпати” у Волівці обома складами програли довжанській “Боржаві – 1:2 та 2:3.

Лідерство третій тур поспіль зберігає “Метеор”. На чисте друге місце зійшла “Поляна”. На дві сходинки вгору піднялись “Ф. Медвідя” та “Боржава”. На дві позиції в протилежному напрямку перемістились “Середнє” та “Оболонь”. Решта команд залишились на попередніх місцях.

У одному з центральних матчів першої ліги “Авангард” в Тересві дотиснув рахівські “Карпати” – 3:1. Юнаки розійшлись миром – 2:2. “Вільхівці” вдома здобули вольову перемогу над міжгірською “Верховиною” – 3:2. Зливу голів побачили фани в матчі юнацьких складі, у якому господарі також перемогли – 4:3. Головна несподіванка дня в першій лізі сталась у Тячеві, де місцева команда “викинула білий прапор” перед ясінською “Говерлою” – 0:4. Молодіжні склади розіграли мирову – 1:1.

Дебютну перемогу здобула “Копаня”, яка в Косівській Поляні мінімально здолала “Кісву” – 1:0. Значно краще зіграли юнаки горян, які виграли – 1:0. “Вишково” в рідних стінах обома складами прогнозовано перемогло “Бичків” – 2:0 та 4:0. “Терново” вдома розійшлося миром із золотаревським “Стартом” – 1:1. Юнаки “стартерів” декласували своїх однолітків із Тячівщини на очах у їх фанів – 7:1.

У таблиці відбулись відчутні зміни. Найбільшого прогресу досягли “Авангард» та «Вишково», які піднялись на три позиції вгору. По два кроки вверх здійснили Вільхівці,   Копаня та Говерла. Найбільший регрес у пасиві колишніх лідерів – «Карпат» та «Тячева», які опустилися вниз на три та пять позицій відповідно. По дві сходинки втратили «Верховина» та «Бичків», а   «Старт» зробив крок униз.

Матчі 4-го туру відбудуться у неділю 12 травня. Центральним у вищому дивізіоні в цей день та одним із ключових у сезоні стане поєдинок “Метеор” – “Середнє”. Непередбачуваними виглядає також решта поєдинків. Виняток складає хіба пара «Ф. Медвідя» – «Карпати», де господарі виглядають сильнішими. Серед ігор першої ліги найцікавішими можуть стати двобої «Говерла» – «Вільхівці» та «Карпати» – «Тячів».

Вища ліга
3 тур,
2 травня, четвер:

«Севлюш» – «Середнє» – 1:1 (юн. 2:5), «Петрово» – «Метеор» – 0:2 (2:5), «Поляна» – «Оболонь» – 3:1 (3:0), «Бужора» – «Ф. Медвідя» – 1:3 (3:2), «Карпати» – «Боржава» – 1:2 (2:3).

4 тур
12 травня, неділя:

«Метеор» – «Середнє», «Боржава» – «Поляна», «Оболонь» – «Севлюш», «Петрово» – «Бужора», «Ф. Медвідя» – «Карпати».

ТС: «Метеор» – 9, «Поляна» – 7, “Ф. Медвідя” – 6, “Боржава” – 6, “Середнє” – 5, “Оболонь” – 4, “Петрово”   – 3 “Бужора” – 1, “Севлюш” – 1, “Карпати” – 0,      

Перша ліга
3 тур
2 травня, четвер:

«Терново» – «Старт» 1:1 (1:7), «Вишково» – «Бичків» – 2:0 (4:0), «Авангард» – «Карпати» –   3:1 (2:2), «Тячів» – «Говерла» – 0:4 (1:1), «Вільхівці» – «Верховина» – 3:2 (4:3), «Кісва» – «Копаня» – 0:1 (1:0).

4 тур
12 травня, неділя:

“Бичків” – “Авангард”, «Терново» – «Вишково», «Верховина» – «Кісва»,   «Говерла» – «Вільхівці», «Карпати» – «Тячів», «Старт» – «Копаня»,

ТС: «Вільхівці» – 7, «Авангард» – 7, «Карпати» – 6, «Вишково» – 6, «Старт» – 5, «Терново» – 4, «Тячів» – 4, «Копаня» – 4, «Говерла» – 3, «Верховина» – 2, 11. «Бичків» – 1, «Кісва» – 0.
                                                                                                       

Євген Свищо

ТЕГИ : чемпіонат закарпаттячемпіонат закарпаття 1 ліга

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

СПОРТ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат