Ужгородські школярі вражені міліцією (ФОТО)

admin 17.12.2012 11:58 СОЦІО

 

Днями учні кількох ужгородських шкіл знайомилися з історією крайової міліції, відвідавши музей УМВС. Існує музей ще з 1986 року. Матеріали, представлені тут, збиралися з часу заснування управління міліції, тобто з 1945 року.


Це документи, особисті речі, фотографії, грамоти тощо, які розповідають про діяльність органів внутрішніх справ області за всі повоєнні роки. Та найбільше відвідувачів цікавлять стенди, де під склом лежать вилучені у злочинців справжні та саморобні пістолети, обрізи, ножі, фальшиві гроші, печатки. Не менш цікавими є кашкети поліцейських країн, мотоцикл та спецодяг пожежників, схожий на скафандр космонавта, який витримує температуру до 800 градусів.

         

Реліквіями музею є форма генерал-майора міліції з Золотою Зіркою Героя Радянського Союзу – начальника Центрального штабу народної дружини і першого начальника Головної міліції Закарпаття, колишнього командира партизанського з’єднання на Закарпатті Олександра Тканка.

       

Матеріали, представлені в експозиції музею, відтворюють невідомі сторінки історії закарпатської міліції, сприяють вихованню молоді в дусі поваги до старших поколінь та славних традицій.

       

Вразили юних відвідувачів стенди з фотографіями загиблих при виконанні службових обов'язків працівників та ліквідаторів наслідків аварії на ЧАЕС. Школярі пильно вдивлялися в кожне обличчя, а одна з дівчаток навіть впізнала свого дідуся.

Із захопленням діти розглядали форму та численні нагрудні знаки Володимира Сірика, який пройшов службу від лейтенанта до генерал-лейтенанта та очолював закарпатських міліціонерів найдовше в історії міліції краю – більше 16 років.

admin


За матеріалами сайту УМВС у Закарпатській області

ТЕГИ : музей УМВСМіліціяУжгородЗакарпаття

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

СОЦІО

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат