Губернатор Ледида вважає,   що за рік «ЄЦ» зникне   з політичного олімпу

Евеліна Гурницька 18.11.2012 15:04 ПОДІЇ

Очільник краю також вірить, що площа Народна «більше не буде пасовиськом».

Після тривалої перерви голова Закарпатської облдержадмініст­рації Олександр Ледида зібрав прес-конференцію і одразу розпочав її з запитань журналістів. А їх, у першу чергу, цікавили вибори й кадрові ротації.

Хто замість Бушка?
«Вибори закінчилися і продовжується нормальне життя. Політики після виборів почнуть переорієнтацію. Тепер буде акцент на політсилах, що є у парламенті. Ви побачите, що одні політики побіжать у «Свободу», інші — в «УДАР». Ви побачите це за кілька місяців», — зазначив губернатор. Він запевняє, що в нього нормальні стосунки з усіма керівниками політсил у області. При цьому очільник краю тішиться, що загалом у парламенті будуть 11 вихідців із Закарпаття, відтак сподівається на значну підтримку від Верховної Ради. Також пан Ледида прогнозує, що політичні партії, які не потрапили в Раду, поступово зникатимуть.  

«Такої політсили, як «ЄЦ», на політичному олімпі України за рік не буде. І багатьох політсил буде дедалі менше і менше. Якщо її (сили) нема у парламенті, то їй важко розвиватися у країні», — додав губернатор.

Також інтрига зберігається навколо посади першого заступника голови ОДА, оскільки Іван Бушко, який досі був у цьому кріслі, став нардепом. Олександр Олександрович не надто хотів відкривати таємницю, хто ж стане його правою рукою, лише сказав, що претендентів багато і громадськість дізнається про це за 2 тижні. Водночас сайт «Новини Закарпаття» написав, що заступником стане голова Берегівської РДА Ігор Свищо.

Площа Народна стане зоною відпочинку
Наразі багато розмов навколо площі Народної. Губернатор поінформував що у конкурсі архітекторів щодо проекту площі йому один вельми до вподоби.

«Сьогодні площа — це велике пасовисько. А пропонується зона відпочинку з лавицями, фонтаном, там діти зможуть гратися», — наголосив Ледида. За його словами, треба ще зробити проектно-кошторисну документацію, експертизу і вже тоді братися до роботи.

На Тереблю треба ще 10 мільйонів гривень
Під час прес-кон­фе­ренції також йшлося про Солотвинську солекопальню. Там знову провалля і ця зона може бути небезпечною і наступні 50 років. Відтак людей мають пересилити у селище Теребля, сьогодні там усе готове на 75 %.

«Люди оцінили умови у Тереблі і вже самі телефонують у адміністрацію з питанням, коли їх переселять. Загальна вартість проекту (селище Теребля) — 98 мільйонів 600 тисяч гривень. Треба ще 10 мільйонів. Думаю, питання у середині липня (2013 року) буде закрите», — пообіцяв голова ОДА.

Також Олександр Ледида зазначив, що очікуються надходження до бюджету на будівництво і ремонт автомобільних доріг; після рішення сесії обласної ради влада візьметься за ляльковий театр в Ужгороді. А ще сказав, що будуть звільнення в апараті облдержадміністрації, працю втратять ті, хто не на 100 %
завантажений роботою.

Евеліна Гурницька

ТЕГИ : олександр ледида

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат