Семаль став в. о.першого заступника   Погорєлова

16.11.2012 13:27 РАТУША

Як стало відомо цього понеділка, В. Погорєлов призначив свого заступника В. Семаля в. о. першого заступника міського голови з повноваженнями в галузі міського господарства.

Як відомо, на початку жовтня прокурором області стосовно держслужбовця Ужгородської міської ради було порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ст. 365 ч. 3 ККУ (перевищення влади або службових повноважень). Відповідно слідчим УМСВ України в Закарпатській області було винесено рішення про його затримання в порядку ст. 115 КПК України.

Заступник міського голови підозрювався в незаконних оборудках при закупівлі міні-котелень за кошти місцевого бюджету для опалення шкіл та дошкільних навчальних закладів обласного центру на загальну суму понад 3,3 млн. грн. і чиновникові «світило» позбавлення волі на строк від 7 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Втім, через два дні затриманого звільнили з-під варти, застосувавши запобіжний захід — підписку про невиїзд, хоча прокуратура просила тримання чиновника під арештом на строк 2 місяці.

Частина депутатів Ужгородської міськради заступилися за чиновника, написавши листа до Генпрокуратури з проханням не брати його під арешт, й висловили сумнів у тому, чи дійсно посадовець мав відношення до корупційних схем. В. Семаль очолює тимчасову комісію міськради з вивчення питання та надання пропозицій щодо підготовки до опалювального сезону 2011—2012 років у дошкільних та загальноосвітніх навчальних закладах міста.

Відтак В. Семаль виконуватиме функції свого попередника
В. Трикура, який 21 вересня перед засіданням сесії Ужгородської міськради написав заяву про відпустку з подальшим звільненням із посади першого заступника. Багато хто схильний до припущення, що відставка Трикура мала причинно-наслідковий зв’язок із подальшим затриманням його підлеглого, начальника відділу капітального будівництва (ВКБ) І. Трускавецького і була спробою уникнути відповідальності за розкрадання бюджетних коштів та перекласти провину на інших.

ТЕГИ : віктор погорєловВіталій Семальвіктор трикур

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

РАТУША

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат