УБОЗ затримав погорєловського чиновника-хабарника (ДОПОВНЕНО)

13.04.2012 14:59 РАТУША

У понеділок, 9 квітня, в Інтернеті з’явилася інформація: у приміщенні мерії правоохоронці затримали керівника одного з управлінь.

На період ведення слідчих дій до будівлі впускати будь-кого заборонили. Ніхто також не покидав її до пізнього вечора. Перше роз’яснення ситуації було від керуючої справами міськвиконкому Даніели Геворкян: затримали не працівника міськвиконкому, а директора ЖРЕРу. Надану ним інформацію щодо чиновника мерії перевіряли правоохоронці.

Як з’ясувалося згодом, фігурантами скандалу є посадовці від міської влади — начальник ЖРЕРу № 4 В’ячеслав Попович та начальник департаменту міського господарства Ужгородської міськради Олексій Касперов, якого, за інформацією джерела, з Києва «виписав» Погорєлов-молодший, якому він є кумом.

У вівторок мер Погорєлов прокоментував ситуацію журналістам. Наприкінці робочого дня у поне­ділок працівники УБОЗу прибули до міськради в той час, як директор ЖРЕРу Попович з грішми навідувався то в один, то в інший кабінет, а наприкінці зайшов до департаменту міського господарства, де нібито нікого вже не було. Вже у холі його затримали правоохоронці. УБОЗівці, за словами Погорєлова, також оглянули кабінет начальника департаменту, «провели експертизи, склали акт про обшук, що нічого не знайдено».

«Я сам нічого не знаю, — сказав ЗМІ Віктор Погорєлов. Але додав, що справа, мовляв, не стосується роботи ЖРЕРу № 4. Попович від роботи відсторонений, однак сьогодні він (Погорєлов) бачив його (Поповича) в місті.

За інформацією прокуратури, 10 тис. дол. США директор ЖРЕРу вимагав та отримав від підприємця за вирішення питання надання департаментом міського господарства Ужгородської міської ради дозволу на реконструкцію допоміжного підвалу в будинку у мікрорайоні Рафанда. Факт отримання хабара задокументовано. 7 тис. доларів передавали й отримували безпосередньо в мерії.

Якщо узагальнити, то ситуація виглядає таким чином: підприємець (кажуть, близький до міліції) просив дозволу на реконструкцію підвалу в будинку вже дуже давно. Комісія, яка мала дати цей дозвіл, підприємця тривалий час ігнорувала. Підприємець вийшов на начальника ЖРЕРу, який обіцяв посприяти, але не за просто так. Звичайно, що начальник ЖРЕРу дбав не лише про себе, бо з хабара мав віддати значну частку вищому начальству. І, швидше за все, ЖРЕРівець був у мерії тому, що приніс потрібним людям потрібну суму. УБОЗівці ж уже «випасали» Поповича і мали його зафіксовану телефонну розмову. Тінь падала на Касперова і саме його могли загребти міліціонери, але щось пішло не так...

Наразі Попович усе взяв на себе. Справу оформлено як явку з повинною і його відпустили. За це погорєловці будуть його максимально «відмазувати». Але справа в іншому. Якщо такі суми хабарів ця міська влада бере лише за дозвіл на реконструкцію, то навіть важко уявити, скільки ж вона бере за вирішення інших земельних та архітектурних питань?.. І чи не тому вирішили поставити в коридорах мерії камери спостереження, аби уберегтися від можливого неочікуваного візиту правоохоронців?..

ТЕГИ : віктор погорєлов

Коментарі :


16.04.2012 20:05 Шеба

Мож подумати Рата не знає скільки беруть у мерії, та продали на пару з Погореловим за 20 років весь Ужгород!


13.04.2012 21:23 Мы

Так тож Шеба за это обычно берет. Тут реально что-то не то. Рита опять подмахивает жопой Рате, вот и решила противиться на дешевом скандальчике, а то вдруг купюры бы попали к архитектору)))


Додати коментар

 

 

 

Погода

РАТУША

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат