Новини онлайн » СОЦІО

SELECT SQL_CALC_FOUND_ROWS * FROM news where (active_i = '1') and (lang_code = 'rus') and (date_i <= '2024-05-09') and ((cat_id = '6')or('0' >= '6')) and (in_news = '1') and ((is_nonpublished <> '1')or(6 = '13')) order by id desc LIMIT 5520, 20

З початку року закарпатським платникам відшкодовано понад чверть мільярда гривень ПДВ

Це на 31,2 млн. грн. більше, ніж за аналогічний період минулого року.

Шандор Петефі — угорський Шевченко. “Коли ти муж   — будь мужнім...”

Невдовзі   виповниться 190 років з дня народження Шандора Петефі. Ім’я поета   для угорського народу є національним символом.   Багато   віршів поета та революціонера давно стали народними піснями. Вулиці і площі названі на його честь є у багатьох містах Угорщини, Румунії, Словаччини, а також у п’яти районних центрах на Закарпатті. Адже в нашій області проживає велика угорська громада, яка дбайливо шанує пам’ять про найвідомішого зі своїх поетів. Не даремно в Ужгороді та Берегові встановлено бронзові пам’ятники Петефі.

Батьки мають спілкуватися з дітьми щонайменше півгодини на день

Батьки мають спілкуватися зі своїми дітьми щонайменше півгодини на день. Це важливо робити щодня до 12 - 15 років, так у майбутньому батькам буде легше знайти спільну мову і бути другом дитині. Про це під час прес-конференції розповіла директор підготовчої школи "Лелека" Наталія Томашевська.

На Закарпатті оголошено гідрологічне штормове попередження

Прогнозують низьку температуру і підвищення рівня води у річках.  

"Що заважає Балозі вирішувати проблеми Закарпаття?"

Особливо враховуючи те, що він - куратор області від Кабміну, зауважив Нестор Шуфрич.

Ужгородський садок співпрацює з європейським проектом

19 вересня в рамках проекту «Соціальна прикордонна співпраця» у дитсадку №21 «Ластовічка» в Ужгороді презентували роботу спеціалізованих дитячих гуртків з вокалу, театрального мистецтва, малювання та ліплення. З 1-го серпня, крім вищезгаданих, в садочку діє і гурток підготовки до школи.

В УжНУ замінюють вікна і ремонтують вбиральні

Стан виконаних ремонтних робіт у приміщеннях УжНУ сьогодні особисто оцінював в. о. ректора, доктор технічних наук, професор Федір Ващук. Наразі на трьох поверхах головного корпусу УжНУ замінено 67 старих дерев’яних вікон на пластикові енергозберігаючі. П’ятий поверх цієї ж будівлі, де займаються студенти факультету РГФ (який саме реорганізовують в Інститут іноземної філології) та географічного факультету, невдовзі матиме відремонтовані вбиральні.

50 тисяч гривень збитків - від пожежі на складських приміщеннях у Закарпатті

На Хустщині горіли складські приміщення. Інформація про пожежу надійшла до МНС 19 вересня о 14:20.

На утеплення лікарень витратять більше 34 мільйонів гривень

На Закарпатті триває процес утеплення закладів соціальної сфери. Роботи вже завершуються у п’яти школах. Також тепліше взимку стане у двох районних лікарнях – Виноградівській та Берегівській. Усі вищезгадані заклади модернізуються завдяки виконанню зобов’язань Кіотського протоколу.

Студенти УжНУ можуть здобути диплом європейського зразка завдяки програмі “Подвійний диплом”

Центральноєвропейська вища школа у місті Скаліца, що в Словаччині, пропонує студентам УжНУ здобуття другого диплома паралельно з навчанням в Ужгородському національному.

Військовослужбовці батальйону «Тиса» беруть участь у командно-штабному навчанні у Румунії

Військовослужбовці української складової багатонаціонального інженерно-саперного батальйону «Тиса» беруть участь у командно-штабному навчанні “Світла лавина – 2012” у Румунії.

Основний спосіб кинути курити -   зробити висновок у своїй голові (ОБГОВОРЕННЯ)

В Ужгородському прес-клубі відбулася прес-конференція, на якій експерти прокоментували особливості нового Закону «Про заборону реклами тютюнових виробів».

Віза в Польщу тепер безкоштовна

15 вересня набула чинності угода з Польщею про скасування плати за національні візи.

272 особи перебувають на обліку в цетрі СНІДу у Закарпатті

У вівторок, 18 вересня, керівник краю Олександр Ледида зустрівся із головою Держслужби України з питань протидії ВІЛ-інфекції/СНІДу та інших соціально небезпечних захворювань Тетяною Александріною та її заступницею Оленою Єщенко. На зустрічі також були присутні головний медик області Роман Шніцер і головний лікар Закарпатського обласного Центру профілактики та боротьби зі СНІДом Іван Миронюк.

На Закарпатті відбудеться Міжнародна конференція з прав дітей з інвалідністю

У вівторок, 18 вересня, розпочне роботу Міжнародна конференція «Права дітей з інвалідністю, в тому числі жінок та дівчат на професійну орієнтацію, реабілітацію та зайнятість в контексті реалізації Плану дій Ради Європи щодо інвалідів та інших ключових документів».

Закарпатських підприємців запрошують долучитися до ярмарку вакансій

Ярмарок вакансій відбудеться 26 вересня 2012 року в приміщенні Ужгородського міського центру зайнятості за адресою: м. Ужгород, вул. Новака, 45.

В Ужгороді відслужили Божественну літургію церковнослов'янською і грецькою мовами (ФОТО)

16 вересня в день пам’яті сщмч. Анфима, єпископа Нікомидійського, академічним духовенством Ужгородської української богословської академії імені святих Кирила і Мефодія було відправлено Божественну Літургію в Свято-Преображенському храмі міста Ужгород.

Австрійці навчали закарпатських ДАІшників рятувати життя (ФОТО)

Навчити інспекторів ДПС ДАІ Закарпаття якісно та професійно надавати першу невідкладну допомогу постраждалим у дорожньо-транспортних пригодах людям приїхали представники служби з ліквідації катастроф і надання першої медичної допомоги в Австрії. Першими пройти високого рівня підготовку випала можливість десятьом інспекторам ДПС ДАІ з різних районів області.

Дітей-біженців навчали надавати першу допомогу у Закарпатті (ФОТО)

Навчання   населення наданню першої допомоги сьогодні є актуальним. Ми навіть не задумуємося над тим, що можемо самі врятувати чиєсь життя. Але це можна зробити, якщо ми володіємо певними знаннями з правил надання першої долікарської допомоги.

Жінка-інвалід госпіталізована через ДТП у Закарпатській області

Днями в Перечинський райвідділ міліції зателефонував черговий лікар Великоберезнянської районної лікарні та повідомив, що каретою швидкої медичної допомоги до них доставлено жительку села Малий Березний, інваліда дитинства 1-ї групи, з тілесними ушкодженнями різного ступеня важкості.

 

Погода

Стрічка новин

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат