Новини онлайн » ЗДОРОВ'Я

SELECT SQL_CALC_FOUND_ROWS * FROM news where (active_i = '1') and (lang_code = 'rus') and (date_i <= '2024-05-01') and ((cat_id = '10')or('0' >= '10')) and (in_news = '1') and ((is_nonpublished <> '1')or(10 = '13')) order by id desc LIMIT 600, 20

До презумпції згоди на трансплантацію українці не готові

До закону про презумпцію згоди трансплантації органів після смерті Україна на сьогоднішній день абсолютно не готова. Про це заявила депутат від Партії регіонів, глава парламентського комітету з питань охорони здоров'я Тетяна Бахтєєва (НА ФОТО) в ефірі телеканалу ICTV.

Сніданок для відмінника. Поради дієтолога

Бачити своїх дітей здоровими й успішними в навчанні прагнуть більшість батьків: після школи, діти вивчають іноземні мови, відвідують спортивні секції, грають на музичних інструментах, малюють, співають, танцюють.

Чергова спроба рейдерства — стоматологи Ужгорода збираються на барикади?

На початку тижня до мас-медіа Закарпаття звернувся колектив Закарпатської обласної клінічної стоматологічної поліклініки, який скаржиться на свавільні та протиправні дії органів місцевого самоврядування міста Ужгорода.

Вбиває, лікує і діагностує — проміні на службі у закарпатскої медицини (ФОТО+ВІДЕО)

Сьогодні святкують своє професійне свято рентгенологи. Саме 8 жовтня 106 років тому німецький професор Вільгельм Рентген відкрив нові проміні за допомоги яких можна проникати через будь-які предмети, стіни і навіть людське тіло.

Жувальні гумки з барвниками шкідливі для печінки, кишково-шлункового тракту і шкіри

"Жувальною гумкою можна скористатися тільки у трьох випадках, - коментує гастроентеролог Лоліта Колесник. – Якщо у людини знижена кислотність, якщо у неї синдром Шегрена і з гігієнічних міркувань. Що це означає? Є люди, які скаржаться на сухість у роті. Їм перед вживанням їжі треба подразнити слинні залози, щоб ротова порожнина зволожилась і відповідно була готова до їжі. Адже в ротовій порожнині перетравлюються вуглеводи".

8 дітей померли після щеплення у 2012 році

Цього року в Україні після щеплень померли вісім дітей. Журналістам програми "Гроші" потрапив в руки унікальний документ - витяг з внутрішньої звітності МОЗ.

Зміцнити імунітет і нормалізувати кишково-шлунковий тракт допоможе хурма

Сезон хурми в Україні у розпалі. Терапевт Ольга Марченко рекомендує мало не кожному споживати "їжу богів", адже не зважаючи на те, що це продукт заморський, не з наших країв, корисних властивостей у нього - хоч відбавляй.

Паління під час вагітності може позначитися на майбутніх онуках – вчені

Американські науковці застерігають: паління під час вагітності може відбитися на здоров’ї не лише дитини, а й майбутніх онуків.

Материнська турбота може впливати на розмір мозку дитини – вчені

Американські неврологи продемонстрували вражаючу різницю між знімками мозку двох 3-річок, яким їхні мами приділяли різну кількість уваги.

Лікування при отруєнні грибами триває від двох тижнів до двох місяців

Справжні грибарі знають, де і коли шукати гриби, а ось для аматорів пошуки часто закінчуються лікарняним ліжком.

Схуднути допоможуть крупи і риба нежирних сортів

Щоб не поправлятися, треба правильно харчуватися. Так радить Аніта Луценко, один із тренерів програми "Зважені і щасливі" на каналі СТБ.

Через великий вміст глюкози випадає волосся, слояться нігті і з’являється зайва вага

Щоб схуднути — треба повноцінно харчуватися і жодному разі не виключати з раціону вуглеводи, білки чи тваринні жири. Таку пораду дає дієтолог Світлана Фус, яка консультувала героїв шоу "Зважені та щасливі".

Знизити ризик інсульту допоможуть помідори

Фінські учені з університету в Куопіо виявили дивовижну властивість помідорів, які мають у великих кількостях антиоксидант під назвою лікопін.

Спеції та прянощі — це природні антибіотики

"Спеції і прянощі дуже корисні і їх треба обов'язково вживати, - рекомендує Лоліта Колесник, гастроентеролог. - Вони всі володіють бактерицидними властивостями, кожна спеція по-різному і діє на різні бактерії. Але людина повинна пам'ятати про дози. А взагалі, все залежить від смаків та вподобань. Людина сама повинна вибрати, що їй підходить, що смачно. Не можна вживати спеції у дуже рідкісних випадках, це стосується важкохворих, які мають проблеми з виразками".

Яблука знищують шкідливий холестерин у крові

Одне яблуко на день позбавить від шкідливого холестерину, що сприяє появі проблем із артеріями.

Вчені назвали найздоровіші продукти всіх часів

Правильний раціон може захистити від хвороб серця, зміцнити імунітет та подарувати струнку фігуру. Не лякатися словосполучення "здорова їжа" та розпочати революцію у вашому холодильнику закликає видання Time, представляючи Топ-31 найкорисніших продуктів.

Оливкова олія укріплює кістки і виводить малі камені

Столичний дієтолог 53-річна Лариса Чопенко погоджується, що будь-яка олія в малих дозах корисна для жовчного міхура, коли порушений відтік жовчі. При цьому виходять малі камені.

У Закарпатті народилася перша у 2012 році трійня! (ФОТО)

В Ужгородському перинатальному центрі народилась перша цього року трійня.   Родина Романюк з Рахівщини поповнилась двома хлопчиками та однією дівчинкою.   Про те, що замість однієї дитини буде три, подружжя знало ще з 5-го тижня вагітності.

Восени найкраще підходить виноградна дієта

Виноград треба їсти всім, а восени його можна споживати щодня. Так вважає столичний дієтолог Людмила Острова.

В Україні очікують два нові види грипу "Вікторія" та "Вісконсин"

Як повідомила завідувач епідвідділу   обласної СЕС Світлана Оберемко згідно даних ДУ «Інститут епідеміології та інфекційних хвороб ім. Л.В.Громашевського, НАМН України» в наступному епідемічному сезоні 2012-2013р. в Україні прогнозується сумісна циркуляція вірусів грипу А(H3N2), а саме – нового штаму А/Вікторія/361/2011, який поки що не зреалізував в нашій країні свої епідемічні властивості, а також нового для України штаму вірусу грипу B/Вісконсін/1/2010. Також не виключена можливість циркуляції вірусу грипу А/Н1N1/Каліфорнія/2009, але його роль в епідемічному процесі буде другорядною.

 

Погода

Стрічка новин

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат