Новини онлайн » ЗДОРОВ'Я

SELECT SQL_CALC_FOUND_ROWS * FROM news where (active_i = '1') and (lang_code = 'rus') and (date_i <= '2024-05-01') and ((cat_id = '10')or('0' >= '10')) and (in_news = '1') and ((is_nonpublished <> '1')or(10 = '13')) order by id desc LIMIT 560, 20

На Закарпатті розпочинається акція "Серце до серця"

18 березня відбувся брифінг стосовно проведення у Закарпатській області VIIІ Всеукраїнської благодійної акції «Серце до серця». Цього року вона пройде під гаслом «Почуй світ».

Прес-конференція до Дня нирки (ЧАС ЗМІНЕНО)

У вівторок, 12 березня в 13.00 в прес-центрі обласного Центру здоров'я (пл. Театральна, 6) відбудеться прес-конференція присвячена Всесвітньому дню нирки, який буде відзначатися 14 березня 2013. Тема цього року: «Гостре пошкодження нирки».

Ужгородські лікарі вчилися діагностиці дитячих хвороб (ВІДЕО)

Як ефективно профілактувати і лікувати найбільш поширені хвороби у дітей обговорювали в Ужгороді на науковій конференції педіатри, пульмонологи, гастроентерологи та сімейні лікарі з усієї області.
Такі освітні конференції за участі провідних фахівців держави стали традиційними і проводяться в Закарпатті вже втретє.

Стоматологи УжНУ безкоштовно полікували зуби дітям з особливими потребами (ФОТОРЕПОРТАЖ)

4 березня на стоматологічному факультеті Ужгородського національного університету інтерни лікували дітей з вадами слуху.

Закарпатці-вірники зможуть зробити знімок легень біля храмів (ВІДЕО)

Як зупинити туберкульоз і спонукати людей проходити флюорографічне обстеження обговорювали на конференції медики –фтизіатри з усієї області. Адже саме з 22 лютого стартував місячник боротьби з туберкульозом. Серед новацій у профілактичній роботі: залучення до просвітницької роботи духовенства всіх конфесій. Заплановано, що біля храмів будуть стояти пересувні флюорографи, де прихожани можуть пройти обстеження.

В Ужгороді відкрилася європейська клініка сімейної медицини

21 лютого в Ужгороді відбулася знаменна для Закарпатської області подія – урочисте відкриття першої в Україні КЛІНІКИ «ГЕМО МЕДИКА»! Це частина міжнародної компанії “Hemo Medika Group”, до складу якої також входять лабораторії по всій Україні. У відкритті взяли участь Густав Гулік, генеральний директор HEMO MEDIKA Group, Володимир Брич, заступник начальника управління охорони здоров’я Закарпатської ОДА та Янка Бур’янова, Генеральний консул Словацької республіки в м. Ужгороді.

Ужгородські хірурги та священики обговорили співпрацю у лікуванні пацієнтів (ВІДЕО)

Незвичний семінар провели спільно в Ужгороді хірурги та священики. Про єдність тілесного і духовного говорили лікарі душ і тіл людських. Співпраця між медициною та церквою відновлює свої давні традиції, адже гармонійне поєдання саме цих двох покликаннь допомагає досягнути максимально ефекту при лікуванні.

Антибіотики й гомеопатичні грип не вилікують

Грип — це високозаразне вірусне захворювання з можливістю тяжких ускладнень та ризиком смерті.

Закарпатська стоматполіклініка одержала нове сучасне обладнання (ФОТО, ВІДЕО)

Дві новенькі стоматологічні установки днями отримала обласна стоматполіклініка в Ужгороді. Сучасне обладнання закуплено за кошти обласного бюджету в рамках «Програми поліпшення стоматологічного здоров»я населення Закарпатської області на 2008-2012 роки».

Лікарі обговорили сучасні методики діагностики і лікування онкзахворюваності в області (ВІДЕО)

За офіційною статистикою МОЗ, кожен 50-й українець живе з діагнозом «онко». Рак займає друге місце серед причин смертності після серцево-судинних захворювань. За останнє десятиліття в Україні спостерігається зростання онкологічних хвороб. Кількість первинних хворих на злоякісні новоутворення - майже 160 тисяч осіб. Щоденно в країні виникає 442 нових випадки раку, або 18 – щогодини!
На сьогодні в Україні проживає понад 1 млн людей, які в різний час перенесли онкологічне захворювання. Щороку в Україні від раку помирає майже 90 тис. українців, з яких третина - особи працездатного віку.

Хода "пінгвін" рятує від падінь й переломів на льоду

Лікар-травматолог клініки "Медісвіт" Назар Вадзюк рекомендує кілька правил безпечної ходи в ожеледицю.

В Ужгороді розкажуть про ситуацію з онкохворими

До Всесвітнього дня боротьби з онкозахворюваннями у понеділок, 4 лютого, о 12.00 у прес-центрі УОЗ   (пл. Театральна, 6, обласний Центр здоров'я) відбудеться прес-конференція.

На Закарпатті проводять майстер-клас з лікування остеопорозу

  Протягом трьох днів   в області буде тривати наукова конференція та майстер-клас для медиків з питань діагностики та лікування остеопорозу. В Ужгороді, Хусті та Берегово відомий науковець та авторитетний вчений,   президент Української асоціації остеопорозу, керівник відділу клінічної фізіології та патології опорно-рухового апарату Інституту геронтології АМН України   Владислав Поворознюк навчатиме сімейних лікарів, ортопедів-травматологів, гінекологів, ендокринологів та ревматологів - всіх тих, хто так чи інакше стикається з цією підступною хворобою та її наслідками.

Обласним лікарням обіцяють інгалятори

Протягом наступних двох тижнів (до 5 лютого 2013 року) десяток інгаляторів надійде у подарунок обласним дитячим лікарням Західної та Східної України.

Чорний та зелений чаї допоможуть оживити та зміцнити волосся

Асортимент різних косметичних засобів для догляду за волоссям величезний. Проте, щоб покращити стан шкіри голови та волосся не обов'язково витрачати багато часу та грошей.

У Закарпатті впровадять єдину систему лікування хворих з серцевими та мозковими захворюваннями

У четвер, 24 січня об 11.00 у прес-центрі УОЗ   (пл. Театральна, 6, обласний Центр здоров'я) відбудеться брифінг на тему «Створення єдиної системи надання допомоги хворим з серцево-судинними та судинно-мозковими захворюваннями та удосконалення організації екстреної допомоги хворим на гострий інсульт та інфаркт».

Закарпатця госпіталізували з відмороженням ніг

21 січня об 11.54 до ОКЦ ТУ МНС надійшло повідомлення про госпіталізацію до Мукачівської ЦРЛ з діагнозом загальне переохолодження, відмороження кінцівок рук та стоп гр. Й. 1954 р.н., мешканця Мукачівського району, смт. Чинадієво.

Грип прийде на Закарпаття у лютому (ФОТО, ВІДЕО)

Три штами грипу очікують у лютому   закарпатські медики. Два штами грипу А і один В. Серед них: давній знайомий - пандемічний, т.зв. «свинячий грип» H1N1 та новий   H3N2 – Вікторія. Саме через нього днями оголошено надзвичайний стан в Бостоні та Нью- Йорку.

Вчені ввважають, що солярії викликають рак

Засмага у солярії в 2 рази частіше викликає рак шкіри, ніж відпочинок на Середземному узбережжі, а його випромінювання вдвічі більш шкідливе, ніж вважалося до того.

Що обов’язково має бути в аптечці при перетині кордону

Законодавство України та Митного союзу має певні відмінності, які можуть спричинити ненавмисні правопорушення з боку фізичних осіб, що прямують до Росії, Білорусії або Казахстану на особистому автотранспорті.
 

 

Погода

Стрічка новин

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат