Лісівники уже цього року відстріляли 100 свиней

Прес-служба Закарпатського ОУЛМГ 19.02.2018 22:36 СОЦІО

Уже цього року відстріляно понад сотня тварин цього виду. У семи випадках вірус африканської чуми підтвердився лабораторно. Для уникнення масового розповсюдження, туші хворих тварин утилізують. А в три кілометровій зоні виявлення лісівники проводять повне знищення кабанів. У 10-ти кілометрах від місця ураження – моніторинг.

У Держспоживслужбі запевняють, що серед свійських тварин підтвердження АЧС не має. Утім не виключають вірогідність і їх зараження. Тому разом з лісівниками відстежують ситуацію і серед населення та рекомендують не нехтувати правилами безпеки. Не підтверджений вірус африканської чуми і загалом по Ужгороду та району.

Тому підстав для паніки чи введення карантину на місці та й в області загалом - не має. Лісівники запевняють – ситуація цілком контрольована. Щоб не повторилася ситуація торішньої давності, спеціалісти наполегливо радять не приховувати підозри вірусу у свійських тваринах. А відразу звертатися до правоохоронців чи до місцевого самоврядування. Наразі відомо, що у разі виявлення АЧС, господар зможе отримати певну компенсацію.

Прес-служба Закарпатського ОУЛМГ

ТЕГИ : африканська чума

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

СОЦІО

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат