Закарпатська ОДА звернулася до суду, щоб отримати з Держказначейства кошти на ремонт доріг

09.09.2018 17:43 СОЦІО

– У 2018 році Дорожній експеримент (перерахування на ремонт автодоріг 50 відсотків коштів від перевиконання митницею планових показників) на Закарпатті практично припинив дію, – заявляє Геннадій Москаль. – Мінфін України настільки завищив Закарпатській митниці планові показники, що та їх не може виконати, а не те, що перевиконати.

Однак, згідно із законодавством, у разі отримання обласними бюджетами та бюджетом Києва за рахунок дорожнього експерименту коштів у обсязі менше 1,5 мільярдів гривень протягом першого кварталу, 3-х мільярдів гривень – першого півріччя, 4,5 мільярдів гривень – дев’яти місяців та 6-ти мільярдів гривень протягом 2018 року, Держказначейство має здійснювати поквартальну компенсацію з державного дорожнього фонду з урахуванням сум компенсацій, наданих протягом попередніх кварталів поточного бюджетного періоду. Іншими словами, якщо Дорожній експеримент не діє через відсутність наповнень, регіони мають отримати компенсацію за рахунок щоденних надходжень до Дорожнього фонду. Це передбачено законом «Про джерела фінансування дорожнього господарства України» та законом «Про внесення змін до Бюджетного кодексу України щодо вдосконалення механізму фінансування дорожньої галузі». Загальна сума компенсації, яку Закарпаття мало отримати за результатами першого півріччя 2018 року, становить 101,4 мільйони гривень. Ці гроші спецфонд обласного бюджету мав отримати ще в липні, однак досі не отримав. У результаті ми не маємо можливості фінансувати ремонт доріг, більшість яких на Закарпатті в жахливому стані. Щоб «вибити» кошти, які належать області за законом, ОДА змушена звернутися до Закарпатського окружного адміністративного суду з проханням визнати протиправною бездіяльність Держказначейства України щодо незабезпечення перерахування компенсації до спецфонду обласного бюджету за результатами першого півріччя 2018 року. Почалася осінь, на ремонт доріг залишається всього близько двох місяців, тому гроші необхідні зразу, а не в кінці року. Іншого варіанту, ніж отримати їх через суд, ми не бачимо.

Раніше на сайті moskal.in.ua повідомлялося, що Москаль: «Закарпаття через суд змушене «вибивати» з Кабміну гроші на захист від паводків»

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

СОЦІО

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат