Москаль: «Угорщина надасть Закарпаттю вісім тисяч вакцин від кору як гуманітарну допомогу»

Прес-служба ОДА. 25.01.2018 16:29 ЗДОРОВ'Я

На гострий дефіцит вакцини від кору, паротиту й краснухи, який відчуває Закарпаття, відгукнулася Угорщина. Після відповідного звернення Закарпатської ОДА до Генерального консульства Угорщини в Ужгороді уряд цієї країни прийняв рішення виділити області вісім тисяч вакцин як гуманітарну допомогу. При цьому Угорщина не є виробником вакцини, а закуповує її в інших країнах.

– Очікуємо гуманітарний вантаж у п’ятницю, 26 січня, – повідомляє Геннадій Москаль. – Вакцина одразу буде направлена в медичні заклади області, її вистачить приблизно на два місяці. Це не перший подібний гуманітарний вантаж – у лютому минулого року Угорщина передала нам 4,5 тонн медичного препарату для важкохворих із термінальною стадією хронічної ниркової недостатності, а в березні – п’ять тисяч вакцин від кору, паротиту й краснухи. До речі, десять тисяч вакцин, які Закарпаттю пообіцяло Міністерство охорони здоров’я, ми поки що не отримали.

Як повідомлялося раніше, на Закарпатті виникла гостра нестача вакцини від кору, паротиту й краснухи. Протягом 2017р. область отримала менше третини від необхідної кількості цих препаратів, а з середини січня цього року вакцини закінчилися зовсім. Через відсутність щеплень у більшості районів Закарпаття кількість хворих на кір стала стрімко збільшуватися, а на Тячівщині через спалах хвороби введено карантинні обмеження.

Прес-служба ОДА.

ТЕГИ : вакцина

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ЗДОРОВ'Я

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат