Підтримка закарпатських аграріїв і фермерів: Спеціальні кредити й компенсація за державними програма

15.06.2018 11:42 СОЦІО

Закарпатські аграрії можуть отримати фінансову підтримку для розвитку своєї справи. Відтак державний ПриватБанк постійно впроваджує кредитні лінії для агропромислової діяльності. Також саме через ПриватБанк аграрії одержують компенсації за державними програмами.

Для Закарпаття це дуже актуально, адже область є лідером з розвитку агропромислового комплексу,   наразі тут зареєстровано понад 1500 фермерських господарств та сотні сільгосппідприємств. Агропромисловий бізнес є складним у сенсі процесів виробництва, залежно від клімату, території, однак він надважливий для всієї країни. Тож ПриватБанк запустив комплекс кредитних рішень за пільговими умовами.

Найпопулярнішою програмою є «АгроКУБ». Кредитна ставка становить до 2 % на місяць, максимальна сума кредиту — 1 000 000 гривень. «АгроКУБ» передбачає «кредитні канікули» — це означає, що перші шість місяців виплачуються відсотки, а наступні шість місяців — сума боргу з відсотками рівними частинами.

Банк пропонує також кредитну лінію «Агросезон». Такий кредит допоможе агробізнесу профінансувати поточний сільгоспцикл. До прикладу, вчасно закупити сировину й матеріали для сезонного циклу; профінансувати ремонт приміщення, техніки; придбати необхідне обладнання, засоби, деталі тощо. Погашення відбувається за гнучким графіком з урахуванням сезонності в аграрній справі.

Ще одна програма — Лізинг сільгосптехніки. Завдяки ній можна закупити сільгосптехніку за схемою фінансового лізингу. Сума лізингу — від 3 до 5 мільйонів гривень, а строк — до 5 років. Аби отримати фінансування, не потрібна додаткова застава, а дострокове погашення кредиту є безкоштовним.

Інший важливий момент — компенсації за державними програмами. Саме у ПриватБанку підприємці можуть отримувати ці виплати. Минулого року держaвa виділилa 140 мільйонів гривень для компенсaції вaртості сільськогосподaрської техніки тa облaднaння вітчизняного виробництвa, які придбали українські aгрaрії.   Понaд 70 мільйонів гривень з цієї суми сільгоспвиробники одержали сaме через ПривaтБaнк. Цього року держaвa збільшилa суму компенсaції до 950 мільйонів гривень. За перші чотири місяці 2018 року через ПриватБанк фермерським господарствам та агропідприємствам виплатили 22,6 мільйона гривень.

Крім того, збільшився і відсоток держaвних відшкодувaнь — з 20 % до 25 %. A невеликі фермерські господaрствa з посівними площaми до 500 гектaрів тa річною виручкою до 15 мільйонів гривень, а також кооперaтиви з площaми до 1 000 гектaрів зможуть відшкодувaти мaйже половину своїх витрaчених коштів — 40 %.

«Ми створили найпростіший і найзручніший для аграріїв порядок участі в цій програмі, — каже перший заступник голови правління ПриватБанку Олег Сергеєв. — Подати документи для участі в новій програмі можна в будь-якому відділенні банку. Оскільки ПриватБанк працює навіть у невеликих містах і селах, то кожен фермер зможе взяти участь у програмі часткової компенсації без відриву від польових робіт».

ПриватБанк є найбільш «аграрним» банком України, тут обслуговується понад 11 200 рахунків юридичних осіб та понад 3 600 підприємців у сфері агробізнесу.

Ліц. НБУ № 22 від 05.10.2011 р.

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

СОЦІО

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат