Закарпатська "Карпаті Ігоз Со" про другий паспорт у місцевих: це не сепаратизм, а євроінтеграція

admin 31.03.2017 10:08 СОЦІО

Про це заступник головного редактора закарпатського видання, яке виходить угорською мовою, заявив у коментарі редакції BBC Україна.


За словами Юрія Дунди, отримання угорського громадянства українцями Закарпаття пов’язане насамперед з вирішенням побутових проблем.

– Тут скільки людей, стільки і випадків. Комусь паспорт потрібен для того, аби навчатися за кордоном, комусь для працевлаштування, ще комусь для того, аби мати можливість подорожувати, комусь для оформлення купівлі машини чи нерухомості. Паспорт дає значно більше елементарних переваг. І я не бачу в цьому нічого поганого чи диверсійного, – запевнив заступник головного редактора угорськомовної газети.

– Президент Порошенко сказав, що Україна має інтегровуватися в Євросоюз. То в нас так і є: кожен громадянин персонально інтегрується в ЄС. І в цьому немає жодного сепаратизму, це елементарне прагнення покращити своє життя. На Закарпатті майже у всіх є предки, що жили тут ще за часів Угорщини і навіть Австро-Угорщини. І тому, особливо старшим людям, тепло на серці від усвідомлення того, що вони мають паспорт Угорщини і ти ще й цим пов'язаний зі своїми предками. Тому ще раз кажу: тут рушійними є елементарні людські фактори і немає жодного сепаратизму, – додав Юрій Дунда.

Нагадаємо, що останній місяць в українських ЗМІ активно обговорюється тема подвійного, зокрема угорського громадянства, а також заяви з Будапешта про те, що закордонні угорці мають право на автономію.

http://www.mukachevo.net/ua/news/view/197487

admin

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

СОЦІО

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат