Як придбати дрова для опалення

Прес-служба Закарпатського ОУЛМГ 04.10.2017 20:40 СОЦІО

Працівники державного підприємства ДП "СЛАП" Іршаваагроліс" продовжують роботу з населенням щодо виписки дров'яної деревини для опалення житлових приміщень. Починаючи з травня жителі розпочали подавати заяви на придбання дров. Про те, яким чином їх може придбати дрова для населення, розповідає директор ДП "СЛАП" Іршаваагроліс" Іван Фущич:


"Разюче подорожчання вартості опалення помешкань природним газом, особливо приватних будинків, змусило їх власників активно звертатися до пошуків альтернативних видів палива. Наразі найпопулярнішою заміною газу на Закарпатті є дрова. Їх можна купити, не виїжджаючи з Іршавського району - звернувшись у контору ДП "СЛАП" Іршаваагроліс". Обмежень для придбання дров для населення немає. Варто також наголосити, що за видовим складом деревина поділяється на різні групи. Так, перша група - це шпилькові, друга - м'яколистяні, і третя - твердолистяні. Відповідно і ціна на дрова формується в залежності від групи деревини і довжини колод (чи колоті дрова чи метрові). Для дров відпускна ціна без ПДВ становить: шпилькові - 380 гривень, мяколистяні - 445, твердолистяні - 487 гривні за кубічний метр", - відмічає Іван Іванович.

"Аби оформити заявку на тверде паливо, треба написати заяву в лісгоспі й вказати місце прописки для того, щоб працівники державного підприємства вказали місце заготівлі деревини в раніше обстежених і відведених для заготівлі ділянках. Відведення проводиться в насадженнях загиблих (сухостійних) і пошкоджених лісових масивах на суцільних і вибіркових санітарних рубках. Тим самим лісівники наводять порядок в лісі, а ліс приносить тепло людям в будинки. Після того, як заява написана, то працівник держлісгоспу видає на руки заявнику наказ, з яким громадянин йде до майстра з лісозаготівлі. Дрова замовник одержує в лісі, безпосередньо на місці рубки. Там видають товарно-транспортну накладну на дров'яну деревину, термін якої не обмежений. До речі, заявник має зберігати її до тих пір, поки не буде спалена деревина і навіть три роки після того. Окрім того, майстер лісу має поставити на деревині бирки. Процедура набивання наступна: дров'яна деревина на верхньому складі складується у стоси. Один стос може бути від 0,5 куб м до 10 і більше. І на одному стосі має бути набита одна-дві бирки. Тільки з наявністю бирок, які пройшли електронний облік, дрова можна забирати з верхнього складу. Послуги з навантаження і вивезення дров лісове господарство не надає. Про транспорт потрібно потурбуватися самому замовнику. Таким чином, приїхати до нас йому доведеться принаймні двічі - по рахунок на оплату і вже по дрова. А замовити їх, дізнатися, чи є вони в наявності, одержати іншу необхідну інформацію можна за телефоном лісгоспу - 314471366, Боднар О.В.

Ще один важливий організаційний момент. У першу чергу реалізуємо дрова жителям населених пунктів, прилеглих до місця поточних вирубок. Такий порядок зручний насамперед споживачам - їм не доведеться їхати з одного кінця району в інший і додатково витрачатися на транспорт", - підсумував розмову Іван Фущич.

Лісове господарство знаходиться за адресою: Іршавський район, с.Довге,вул.Велика 5А,

Прес-служба Закарпатського ОУЛМГ

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

СОЦІО

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат