Чехія посилює контроль за мігрантами та заробітчанами

admin 18.08.2017 08:23 СОЦІО

Ще у червні Чеський уряд офіційно підтвердив відмову брати участь у програмі по перерозподілу мігрантів, мотивуючи тим, що «система розподілу біженців не працює» і «ситуація з безпекою змінилася» після останніх терактів у Європі.


Згодом, вже у липні цього року чеський президент підписав підписав Закон про перебування іноземців, в якому явно просвічується бажання відгородитися від будь-яких мігрантів. Про це йдеться у статті журналіста газети Новини Закарпаття Оксани Чужої.

Офіційною причиною такого кроку є посилення безпеки в країні. Але, як відзначають чеські правозахисники та Консорціум недержавних організацій, що допомагають мігрантам, такі обмеження торкнуться не тільки іноземців, а й чеських громадян, членами сімей яких є мігранти.

У розділі про міграцію вказується, що головним потенційним ризиком для країни вважаються масова неконтрольована міграція, організована злочинність і слабка інтеграція легальних мігрантів, які можуть бути джерелом соціальної напруженості.

Але, за даними останніх досліджень української міграції, які проводили науковці Карлового університету в Празі, масовий перехід українців до Чехії, принаймні в короткостроковій перспективі, не планується.

Які негативні зміни в житті мігрантів принесуть нововведення, скоро можна буде дізнатись з практики.

Інтеграційні центри в Чехії вже закликають мігрантів приводити свої документи у відповідність до нових правил, поки закон ще не вступив у дію. Зрозуміло одне, чим більше порушень буде з боку майбутніх заробітчан, тим більше підстав буде в Чехії боротися з нелегальною трудовою міграцією, що, у свою чергу, відіб’ється на українцях, які тривало проживають у Чехії.

Раніше повідомлялося, що Чехія вирішила удвічі збільшити кількість дозволів на роботу для українців, а саме до 8 тисяч на рік.

Мukachevo.net

admin

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

СОЦІО

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат