Угорщина одноразово виплачуватиме матерям-угоркам на Закарпатті по 60 тисяч форинтів

admin 24.07.2017 07:25 СОЦІО

Із січня наступного року угорський уряд в рамках спеціальної програми виділятиме одноразову фінансову допомогу і матерям, що проживають за межами адміністративного поділу країни.


Про це Угорському телеграфному агентству (МТІ) у п’ятницю повідомила держсекретар міністерства людських ресурсів Каталін Новак. Загалом на акцію передбачено 640 мільйонів форинтів.

«Таким кроком хотіли підтвердити, що кожна угорська дитина, де б вона не народилась, для угорського уряду – цінність, – наголосила політик. – Матеріальна допомога угорським родинам для нас не витрати, а капіталовкладення».

Протягом першого року дії програми планують фінансово підтримати 10 тисяч новонароджених, кожна мама отримає по 64 125 форинтів. Це стосується як мешканок Карпатського басейну, так і всієї угорської діаспори.

Зацікавлені одержать кошти в тому разі, якщо мама чи дитина записані угорцями в акті громадянського стану, але достатньо мати й посвідчення закордонного угорця.

З січня запроваджуються також дитячі вклади. Для кожного малюка відкривається так званий Старт-рахунок, на який буде внесено по 43 тисячі форинтів. Пізніше сюди можна буде вкладати й інші кошти. Загальну суму доповнять депозитними відсотками. Коли ж підлітки досягнуть 18-річного віку, вони зможуть зняти всі акумульовані тут за цей період гроші.

http://dzerkalo-zakarpattya.com/

admin

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

СОЦІО

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат