На Закарпатті газифікують найвисокогірніший район

admin 16.07.2017 06:46 СОЦІО

Рахівщина – єдиний район Закарпаття і один із кількох в Україні, які взагалі не газифіковані


Про це інформує офіційний сайт голови Закарпатської ОДА Геннадія Москаля.

Львівська філія ПАТ "Укргазвидобування" почала прокладання газопроводу від смт Солотвино (Тячівський район) до с. Біла Церква (Рахівський район). Раніше околиці Б. Церкви газовиками була відкрита свердловина №15 із дебітом понад 50 тисяч кубометрів газу на добу.

Розмови про необхідність газифікації сусідніх населених пунктів почалися кілька років тому, але велися тільки на рівні створення робочих груп і рекомендацій. У 2016 році газовики почали прокладання газопроводу від Б. Церкви до Солотвина й відновлення тут газопостачання, яке діяло ще в часи СРСР. У січні 2017 році побудований газопровід запустили, зараз видобутий газ подається до двох 9-поверхівок та чотирьох 5-поверхівок Солотвина, таким чином селище повністю газифіковане.

"Наступний етап – прокладання підвідного газопроводу довжиною 4,6 кілометра до Білої Церкви, що дасть можливість почати забезпечення Рахівського району газом власного видобутку. На сьогодні Рахівщина – єдиний район Закарпаття і один із кількох в Україні, які взагалі не газифіковані. Діаметр газопроводу, який прокладається, – 220 міліметрів, що дасть можливість протягнути його не тільки до Білої Церкви, а й до Великого Бичкова – найбільшого після райцентру селища Рахівщини", – повідомив Москаль.

Нагадаємо, громадська рада при Закарпатській ОДА виступила проти міні-ГЕС на Ріці.

Depo.Закарпаття

admin

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

СОЦІО

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат