В Ужгороді презентували найдовший в Україні туристичний маршрут

admin 06.06.2017 08:50 СОЦІО

Вчора в Ужгороді стартував Тур Вишиваним Шляхом, який об’єднає унікальні туристичні місця нашої країни від Ужгорода до Слов’янська.

Це – найдовший туристичний маршрут України (2000 кілометрів!), який пролягатиме через 11 областей.

Про це під час прес-конференції в Ужгородському прес-клубі розповіли організатори та учасники туру Вишиваним Шляхом.

«Туристичний маршрут відкриє для багатьох українців велику кількість пам’яток і туристичних місць, про які ми навіть не знаємо. Ми хочемо, щоби після Туру Вишиваним Шляхом кожен українець захотів подорожувати і насолоджуватися тим, що є у нас, наша мета – заохотити до подорожей Україною. Це програма, яка задовольнить кожного туриста: від замків і музеїв до екстремальних занять. Це – єдиний внутрішній туристичний маршрут дивовижними місцями, який об’єднує всю Україну», – розповіла менеджер проекту Ірина Околович.

Зі Сходу України та із Заходу вирушать по двоє волонтерів на велосипедах, які протягом 20-денної подорожі щодня вестимуть блоги та писатимуть про свої враження від кожного дня.

Туристичний маршрут об’єднає 500 туристичних об’єктів, 11 областей, 350 населених пунктів, 2000 кілометрів, до роботи заучено 100 волонтерів.

З Ужгорода сьогодні стартуватимуть двоє блогерів та мандрівників Сергій Нагорний та Ірина Журавель.   Вони – досвідчені любителі подорожей, які зараз по-новому відкриватимуть для себе Україну. Сергій та Ірина подорожуватимуть різними видами транспорту: і автобусами, і поїздами, і велосипедами на невеликих відрізках, і автостопом.

«Крім того, наші волонтери на маршрутах будуть ховати подарунки – сертифікати на подорож «День своєї мрії». На Західній Україні міста, в яких можна буде знайти сертифікати – Мукачево, Дрогобич, Острог, Шепетівка, Радомишль», – додала Ірина Околович.

28 червня, на День Конституції,   блогери-мандрівники очолять фінішний велопарад через весь Київ.

admin

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

СОЦІО

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат