Митниця клянеться, що вилучає лише контрафактну продукцію

admin 31.05.2017 12:23 СОЦІО

У ДФС пояснюють, що вилучають не всі брендові товари, а лише контрафактні





Ми розповідали про те, що митниця почала вилучати товари понад 1140 торгових марок. Головним чином це вдарило по інтернет-магазинам електроніки.

Обмеження митницями ввозу товарів відомих брендів, придбаних в іноземних інтернет-магазинах, відбувається лише на вимогу правовласників або їхніх представників. Про це заявив Директор Департаменту організації митного контролю ДФС Олексій Василенко, коментуючи інформацію щодо заборони на ввезення товарів відомих брендів, розповсюджену ЗМІ. «Такі обмеження застосовуються лише у разі, якщо продукція є контрафактною, або її походження не вдалося встановити», - пояснив Василенко.

Він також наголосив, що відповідно до Митного Кодексу України, усі надходження проходять обов’язкову перевірку, а правовласнику надається можливість визначити, чи є товар оригінальним. «У випадку встановлення контрафактності товар не потрапляє на митну територію України. Натомість, за відсутності порушень прав інтелектуальної власності правовласник інформує митницю про можливість поновлення митного оформлення такого товару. У більшості випадків саме так все і відбувається, і покупці отримують свій товар. Така процедура діє в Україні давно. З одного боку вона захищає права споживачів на отримання якісного оригінального товару, з іншого боку захищаються авторські права виробника», - зазначив представник ДФС.


http://prozak.info

admin

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

СОЦІО

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат