Чому Держприкордонслужба посилить роботу у всіх пунктах пропуску на кордоні

admin 24.05.2017 18:04 СОЦІО

В 12 основних пунктах пропуску працюватимуть європейські офіцери. Порошенко заявив, що з початком безвізу потік людей на кордоні зросте на 20%



Державна прикордонна служба України до дати набрання чинності безвізового режиму з Європейським Союзом посилить роботу у всіх пунктах пропуску та залучить додаткові резерви, заявив глава відомства Віктор Назаренко.

"На 11 червня сплановано посилення роботи у всіх пунктах пропуску та додаткове залучення резервів", - сказав Назаренко в ході наради у Волинській ОДА про готовність до безвізового режиму, передає Інтерфакс-Україна.

Головний прикордонник зазначив, що служба виконала всі поставлені завдання за планом лібералізації візового режиму з ЄС і провела консультації з усіма європейськими інституціями у сфері прикордонного руху.

"З Frontex (європейська прикордонна служба) ми домовилися про залучення їх офіцерів з 10 червня до спільної службі в 12 основних пунктах пропуску", - додав Назаренко.

Нагадаємо, 22 травня офіційний журнал Євросоюзу опублікував рішення про надання безвізового режиму для України.

Згідно з документом, безвізовий режим для України починає діяти через 20 днів після опублікування - 11 червня.

http://nv.ua

+++++++++++++++++

Порошенко: з початком безвізу потік людей на кордоні зросте на 20%

Після запровадження у червні безвізового режиму з Євросоюзом для громадян України потік людей на кордоні може зрости на 20%.
Про це заявив президент Петро Порошенко на нараді з підготовки до набуття чинності безвізу на пункті пропуску "Ягодин" на кордоні з Польщею.
"На сьогодні майже 100 тисяч громадян щодоби перетинають державний кордон, правда, це з урахуванням малого прикордонного руху. Попередні оцінки свідчать, що може бути 15-20% зростання", - сказав Порошенко.
Він зазначив, що окремо необхідно розглянути можливість виділення додаткових коштів для розвитку інфраструктури,обладнання пунктів пропусків, що дозволило б українцям швидко перетинати кордон.
"Я отримую інформацію з Грузії, з Молдови, там підвищення складало і 35-40% на окремі дати. Тому я просив відповідні служби якісно підготуватися, щоб зберегти контроль при перетині кордону", - додав він.
Нагадаємо, візовий режим для короткострокових поїздок громадян України буде скасований опівночі неділі, 11 червня.
Як відомо, в понеділок Офіційний журнал ЄС опублікував рішення щодо скасування віз для громадян України та тим самим визначив дату початку безвізових поїздок.

admin

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

СОЦІО

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат