Школярі з Донеччини подарували Москалю «Пальму Мерцалова»

admin 27.04.2017 14:41 СОЦІО

Школярі з Донеччини подарували Москалю «Пальму Мерцалова» й почули, за що держслужбовців на Закарпатті позбавляють доплати за інтенсивність


У середу (26.04) в Колонному залі ОДА перші особи області зустрілися з дітьми із прифронтової Донеччини, які відпочивають на базі Центру учнівської молоді «Арніка» в Нижніх Воротах (Воловецький район).
Тридцятеро школярів із сімей правоохоронців Донеччини, котрі не зрадили присязі, залишили своє майно на окупованій території й продовжують служити в Національній поліції України, у ці дні відпочивають та учаться на Закарпатті. Їхній приїзд став можливим завдяки домовленості голови ОДА Геннадія Москаля з начальником ГУ Нацполіції в Донецькій області В’ячеславом Аброськіним.
Діти вже побували в Реабілітаційному центрі бурих ведмедів біля Синевирського озера, відвідали музеї Колочави та Ужгорода, здійснили екскурсії в кілька районів області, а сьогодні поділилися своїми враженнями з головою ОДА Геннадієм Москалем, головою облради Михайлом Рівісом та начальником обласного управління Нацполіції Романом Стефанишиним.
У невимушеній обстановці за чашкою чаю й тістечком з’ясувалося, що чимало дітей зі степової Донеччини вперше в житті побували в горах, скуштували на Закарпатті небачених раніше страв (наприклад, кнедлики) і навіть трохи вивчили місцеву говірку. Так, донецькі школярі знають, що таке «біціглі» (велосипед), «кромплі» (картопля), а в ході теперішньої зустрічі почули з вуст Михайла Рівіса покарання для місцевих держслужбовців, котрі не хочуть якісно виконувати свої посадові обов’язки: «Политять ґарамбуцкы дулів ґарадичами» (будуть позбавлені надбавки за інтенсивність).
– Ми регулярно організовуємо приїзд дітей зі східних областей на Закарпаття, – зазначає Г.Москаль. – Це найкращий спосіб переконати мешканців Донбасу, що Україна, незважаючи на регіональні відмінності, – єдина. А та пропаганда, яку протягом років насаджували на сході про Західну Україну, немає під собою жодних підстав.
Наприкінці зустрічі школярі вручили Геннадію Москалю символ Донбасу – міні-копію знаменитої «Пальми Мерцалова» – й отримали у відповідь цінні подарунки. Після повернення в «Арніку» дітей очікує подальша насичена програма перебування на Закарпатті – спортивні розваги, майстер-класи з різних дисциплін, дискотеки тощо.

http://transkarpatia.net/

admin

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

СОЦІО

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат