На Закарпатті відбудеться пробіг заради життя хворої дівчинки

admin 10.04.2014 11:01 ДОЗВІЛЛЯ

11 квітня 2014 року відбудеться незвична акція – 100-кілометровий забіг по гірських стежках Закарпаття, який здійснить спортсмен, заядлий турист, шукач незвичного і просто цікава людина – Дмитро Джміль. І це буде перший забіг акції – квітневий, а в травні наступний – 150-кілометровий.

Пробіг проходитиме по треку від Ужоцького перевалу, через перевал Уклин, Оленівський перевал на Перечинщину і до центру Ужгорода – площу Театральну, триватиме в середньому 18 годин. Протягом всього пробігу Дмитра супроводжуватиме велосипедист із необхідним запасним спорядженням та їжею, а також постійний зв'язок з радіо-ведучим. Вражаючим є те, що біжати треком Діма буде власне вночі, каже, так зручніше – коли і сонце менше пече і рух не такий інтенсивний.

Ідея цього пробігу виникла спонтанно, коли Дмитро взимку повернувся з майже півторарічної подорожі країнами Азії і мав велике бажання зробити щось корисне для когось потребуючого.

Дізнавшись про Мелеш Марійку з Іршавщини, яка після трьох складних операцій потребує серйозної реабілітації, Діма не вагаючись мовив: «я біжу, щоб вона самостійно ходила!» і цей вираз став головним змістом акції-пробігу. Адже навіть звичайний офісний працівник (ким був Дмитро в минулому), окрім цілодобового сидіння за комп’ютером, може бути активним, дієвим і зробити щось корисне для оточуючих і себе. Бо біг – це особисте здоров’я в першу чергу, а на таку відстань та ще і заради благородної мети – подвиг, який, не кожен здатен в наш час з
дійснити.

Марія Мелеш народилася із діагнозом дитячий церебральний параліч. Її виховує мама самостійно без тата (помер) та допомоги близьких, отримуючи тільки пенсію по інвалідності. Живучи в гірському селі Лисичево, мама не має змоги здійснювати для дівчинки потрібну реабілітацію. А у свої 14 років Марія перенесла уже 3 складні операції у Києві. Одна з них відбулася саме завдяки небайдужості закарпатців. Адже на попередніх благодійних заходах було зібрано більше семи тисяч гривень, що дало змогу продовжити нелегкий шлях лікування. Марійка відч�
�ває значне покращення, проте наразі дівчинка потребує проведення термінового післяопераційного відновлення, на яке у родини уже немає коштів.

Господь обрав для Марійки особливий шлях. Шлях боротьби. Шлях до того, що більшість із нас отримали з народження ― до перших здорових кроків...

Шляхи Господні невідомі. Проте ми, люди, можемо зробити їх легшими для інших. Саме для цього ужгородський осередок «Родина Кольпінга» вкотре проводить захід в такий оригінальний спосіб для підтримки потребуючої Марійки, об’єднуючись з небайдужими людьми.

Щороку для лікування дівчинки потрібно близько 26 тисяч гривень. Ми розуміємо, що повністю профінансувати ці потреби тільки шляхом благодійних зборів дуже важко. Проте намагаємося стати хоча б частиною дива, про яке так мріє Марійка ― можливості ходити.

Ми будемо вдячні всім небайдужим, хто зробить свій внесок у цю благодійну справу і стане частиною дива для Марійки, яке обов’язково здійсниться!

Відео-ролик про акцію-пробіг:
http://youtu.be/YfUQd7tf9Qk

З додатковою інформацією звертатись за тел. 095-088-27-93 - Галя

admin

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ДОЗВІЛЛЯ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат