Облмуздрамтеатр запрошує на гоголівське "Одруження"

admin 27.03.2014 12:28 ДОЗВІЛЛЯ

Сьогодні, в Міжнародний день театру, в Закарпатському обласному українському музично-драматичному театрі імені братів Шерегіїв покажуть комедію Миколи Гоголя «Одруження». Режисером п’єси став талановитий митець Петро Авраменко з Житомира.

Автори вистави пропонують зануритися в жартівливе дійство, нагадуючи про потребу кожній людині одружитися, звести свій Храм любові, - повідомляє Медіацентр УжНУ.

Постановка побудована на чоловічих і жіночих карикатурних образах, кожен з яких, проте, має свій погляд на шлюб. У виставі задіяні кращі актори нашого театру. Чудові образи створили Олександр Мавріц (Подкольосін), Михайло Фіщенко (Кочкарев), Оксана Карпович (Агафія Тихонівна).

П’єса-анекдот (саме так визначив її жанр режисер), попри комедійність, змушує задуматися над серйозним. Як казав сам Микола Васильович: «Над ким сміємося?».

Прем’єра комедії Миколи Гоголя «Одруження»
Однією з родзинок вистави є нетрадиційне використання оркестру. Він розмістився не в оркестровій ямі, а на сцені – й виконує одну з важливих ролей. До того ж убрані музиканти в специфічні костюми – робу будівельників і каски.

Загалом комедія насичена музикою – то чуються «мотиви» перфоратора й свердла, то лунає весела мелодія оркестру. Навіть кожен із женихів має свій музичний інструмент.

Великий шанувальник театрального мистецтва професор УжНУ Сергій Федака зауважує, що «Гоголь як чоловік убачав в інституті шлюбу більше мінусів, ніж плюсів. Проте як автор спробував все ж сконцентруватися на останніх, хоч і тримав постійно дулю в кишені».

Сергій Федака
Доктор історичних наук захоплюється театральною сценою освідчення без слів і порівнює її з відомим побаченням подружжя у «Сімнадцяти миттєвостях весни»: «Це треба бачити. Два ідіоти на сцені, але від них віє такою позитивною енергетикою, котра буквально переповнює зал аж до задніх рядів балкону включно».


Початок вистави о 18.00.

admin

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ДОЗВІЛЛЯ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат