КРОТОН: закарпатці не будуть терпіти хамства з боку переселенців

admin 09.07.2014 12:40 ПОДІЇ

Закарпатська патріотично-виховна організація виступила із заявою щодо біженців із зони АТО

Пусти свиню під стіл…

Заява Закарпатської патріотично-виховної організації щодо біженців

Дорогі закарпатці!

Через бойові дії в Україні до нашої області приїхало вже майже 600 біженців. Закарпатці завжди були терплячими і толерантними, а також готовими допомогти тим, хто потрапив у біду. Але нам, закарпатцям, прикро, коли хтось використовує нашу доброту.

Останнім часом все більше новин надходить про те, що біженці в Закарпатті ведуть себе відверто агресивно щодо нашого місцевого населення. Преса повідомляла про побиття біженцями ужгородського художника. Журналісти також повідомляють про вимоги, які ставлять біженці до нашої влади, вимагаючи привілей. При цьому, за даними прес-служби Закарпатської ОДА, лише 24 біженці встали на облік в центр занятості, тобто, шукають роботу.

У той час, коли наші закарпатські хлопці гинуть на чужій війні на Сході України, здорові мужчини зі Сходу байдикують в Закарпатті і ведуть себе по-хамськи.

У своїй історії   від 1946 року, коли Закарпаття було незаконно анексоване сталінським СРСР, ми вже пережили масові репресії проти місцевого населення і велике переселення в нашу область людей зі всього СРСР. Але йшов час і рани загоювалися, а переселенці здебільшого асимілювалися і пристосовувалися до наших звичаїв, поведінки та культури. Ми сподіваємося, що і нинішнє переселення в Закарпаття людей зі Сходу України не матиме для нас суттєвого погіршення у соціально-суспільних стосунках. Однак хочемо застерегти переселенців, що закарпатці не будуть терпіти хамства до себе. Ми горді люди і вимагаємо поважного до себе ставлення. Звертаємося до переселенців: приструніть свою ментальність і поважайте людей, які прийняли вас і намагаються допомогти.

Закликаємо також нашу владу більш прискіпливо вивчати інформацію про людей, які заселяють Закарпаття   через бойові дії на Сході України, а також виясняти, чи дійсно регіон, з якого прибувають біженці, є в зоні проведення АТО.

Ми - закарпатці і гордимося цим!

admin

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат