Театр-студія Завальнюка презентує виставу "Гамлет" (АФІША)

admin 29.11.2013 11:10 ДОЗВІЛЛЯ

"Трагедія Гамлета – у необхідності <…> відмовитися від власних духовних вимог і стати звичайним убивцею".   (А. Тарковський).

В. Шекспір,   "Гамлет", 10 грудня, о 19.00, Палац «Україна» (Мала зала), вул. Велика Васильківська, 103.
Переклад Ю. Андруховича.


«Гамлет» у постановці театру-студії Володимира Завальнюка – це не просто ще один «Гамлет». Цього «Гамлета» не переплутаєш ні з яким іншим. 
Три «фірмові» особливості постановок режисера Володимира Завальнюка –  повний мінімалізм та умовність костюмів і декорацій, відсутність прив’язки «один актор – одна роль» та радикальне скорочення тексту п’єси.

Це зайвий доказ того, що Завальнюк зумів поставити «Гамлета» не як історичний твір, а як актуальний у всі часи, коли людина розриватиметься між своєю природою та чужим цій природі обов’язком.

Те, що самого Гамлета грає актриса (Ганна Яремчук), не викликає внутрішнього спротиву – по-перше, це дуже переконливо, а по-друге, режисер цілком справедливо вважає, що переживання Гамлета – не суто чоловічі, а, так би мовити, загальнолюдські.
 Мабуть, якби на цю виставу прийшов Шекспір, він би схвалив побачене. Якби ж нарешті потрапив Андрухович – він би теж залишився задоволеним з того, наскільки щиро актори проживають його з Шекспіром текст. Таке поєднання високої акторської майстерності, продуманості режисури та прекрасного літературного матеріалу цілком заслуговує на увагу українського глядача!
 
ТАК Шекспір ще не звучав! 
Для тих, хто любить себе дивувати – вам сюди треба потрапити.
Що не кажи, а Шекспір з Андруховичем пишуть легко.

Квитки: 60/80/100 грн в касах Палацу «Україна».
Адреса: Палац «Україна» (Мала зала), вул. Велика Васильківська, 103
Тривалість: 1,5 години.

Режисер: Володимир Завальнюк
Звукорежисер: Іван Завальнюк
Художник: Наталя Чепенко
Актори: Ганна Яремчук, Кирило Булкін та інші.

admin

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ДОЗВІЛЛЯ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат