Туристичний збір зросте у Закарпатті

20.11.2012 09:27 ДОЗВІЛЛЯ

Як повідомляє “Український бізнес ресурс“, законопроект “Про внесення змін до статті 268 Податкового кодексу України” пропонує підвищити розмір туристичного збору, встановивши його за один день проживання у готелях в залежності від їх “зірковості” в розмірі 0,5-4% від рівня мінімальної заробітної плати, встановленої на 1 січня звітного року.


Для мотелів, пансіонатів, будинків відпочинку, туристичних баз, кемпінгів, пропонований розмір збору, встановлюється в залежності від рівня обслуговування і складає від 0,2% до 0,5% мінімальної заробітної плати.

Як заявляють автори документа в пояснювальній записці, такі зміни необхідні, оскільки від органів місцевого самоврядування надходять скарги на те, що суб’єкти господарювання, що надають послуги з тимчасового проживання, ухиляються від повноти перерахування туристичного збору шляхом заниження вартості надання послуг.

Згідно новому Податковому кодексу України, в країні введений туристичний збір, який встановлюється для всіх місць тимчасового розміщення в розмірі від 0,5% до 1% і розраховується виходячи їх вартості проживання за весь період, при відрахуванні податку на додану вартість.


За матеріалами Турінформу

ТЕГИ : туристичний збірЗакарпаття

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ДОЗВІЛЛЯ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат