Австрійці навчають невідкладній допомозі 28 фахівців   у Закарпатті (ФОТО+ВІДЕО)

19.09.2012 09:19 ЗДОРОВ'Я

 

Протягом двох тижнів фахівці з австрійської Служби ліквідації катастроф і надання першої медичної допомоги навчатимуть   закарпатців азам невідкладної медичної допомоги.


За словами начальника управління охорони здоров»я в Закарпатській області Романа Шніцера наша область стала першою в СНД, де відбувається підготовка інструкторів з надання невідкладної медичної допомоги європейського взірця. Слухачів навчатимуть методиці надання невідкладної допомоги починаючи від серцево-легеневої реанімації і закінчуючи знеболенням. На сьогодні до програми залучено 28 чоловік: студенти УжНУ, спортсмени   та 10 працівників дорожньої автоінспекції.
Заняття проводять досвідчені рятувальники з австрійської групи порятунку К-21.
Ідея навчання надавати першу допомогу за євростандатам, а відтак й підготовки майбутніх українських інструкторів- парамедиків, належить   представниці однієї з наймогутніших монарших династій - Герті Маргарет Габсбург‐Лотринген.
По закінченні курсів на слухачів чекає суворий іспит. Якщо вони успішно пройдуть   випробування, то отримають сертифікат міжнародного зразка, який надасть їм право навчати інших.


За матеріалами прес-центру УОЗ у Закарпатті

ТЕГИ : парамедикилікаріЗакарпаття

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ЗДОРОВ'Я

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат