До фестивалю BEREG FEST організували доброчинний мистецький пленер

admin 28.08.2012 09:28 ДОЗВІЛЛЯ

Вже стало доброю традицією напередодні відомого фестивалю BEREG FEST організовувати доброчинний мистецький пленер.

Організатор акції – Берегівська районна державна адміністрація. Минулого року одразу чотири картини були придбані одним учасником – головою Закарпатської обласної ради Іваном Балогою, який передав полотна у дар Берегівському медичному коледжу.

Кошти, виручені на аукціоні, тоді розподілили порівну на потреби трьох дитячих закладів Берегівщини – спортивно-оздоровчого клубу осіб з обмеженнями у здоров’ї «Берег», ДЮСШ та спеціалізованої школи-інтернату. Зокрема, було закуплено спортінвентар та одяг для дітей.

Цьогоріч з 20 по 26 серпня на Берегівщині, в селі Вари, також проходив пленер, в якому взяли участь художники з Закарпаття та Києва – Анатолій Сакалош (Велика Бакта, НСМНТ, «Митці Верховини»), Павло Дулішкович та Іван Івановчик (Свалява, «Арт-Свалява»), Антон Секереш та Ліана Паллаг ( Мукачево, "Райдуга»), Олександр Павленко та Світлана Бердник-Мальована (Київ), Валерій Дьордяк (Хуст, "Митці Верховини»), В’ячеслав Попович (Виноградів, "Севлюш-Арт»).

Для учасників пленеру з метою ознайомлення з історією Берегівщини методистом райвідділу культури Ольгою Сакалош були організовані екскурсії в Берегівський краєзнавчий музей, у музей ткацтва в Великих Берегах, творчі виїзди у мальвничі місця Берегівщини. І навіть надмірна спека не завадила художникам створити серію робіт, з яких було відібрано по 2 картини для благодійного аукціону, що відбудеться під час відкриття фестивалю BEREG FEST-2012 (30 вересня), кошти від якого підуть на допомогу дитячим закладам. А передуватиме йому виставка робіт у приміщенні фойє Берегівської районної державної адміністрації, де берегівці та гості міста, а також потенційні покупці будуть мати змогу ознайомитися з творами художників.

В’ячеслав Попович для Закарпаття онлайн

admin

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ДОЗВІЛЛЯ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат