Новини » СОЦІО

SELECT SQL_CALC_FOUND_ROWS * FROM news where (active_i = '1') and (lang_code = 'rus') and (date_i <= '2024-05-09') and ((cat_id = '6')or('0' >= '6')) and ((is_nonpublished <> '1')or(6 = '13')) order by id desc LIMIT 6180, 20

Бідним українцям дістається мінімум пільг

(мовою оригіналу) Бедные украинцы получают меньше льгот, чем более состоятельные. И чем выше доходы тех, кому от государства что-то положено, тем больше им капает и льгот

Виборці, які не визначилися, перетікають до опозиції - соціолог

Виборці, які ще не визначилися з голосуванням на виборах до Верховної Ради, скоріше за все, підтримають опозицію. Таку думку озвучила керівник Фонду "Демократичні ініціативи" Ірина Бекешкіна в ефірі телеканалу ТВі.

Українські заробітчани можуть залишитися без роботи

Багато українських мігрантів можуть залишитися без роботи через підвищення рівня безробіття в єврозоні.   Оскільки рівень безробіття в країнах єврозони підвищився до 15-20%, значна частина українських трудових мігрантів припинять або зменшать свої грошові перекази до України.

Не кожен витримає у «швидкій»

У соціальних мережах часто натрапляєш на фразу, мовляв, тільки в Україні доставка піци доїжджає скоріше, ніж «швидка». Утім, таке висловлювання може бути небезпідставним, адже люди таки часто нарікають на те, що на медиків довго доводиться чекати.

В Ужгороді тривають безкоштовні курси для молодих ромів

Навчання проходить безкоштовно протягом п’яти з половиною місяців, за трьома напрямками: перукарі, взуттєві майстри, швеї.   Наразі п’ятнадцятьох студентів навчають   четверо викладачів. Організатором курсів є Бучко Борис, керівник « Романі ЧГІБ», який піклується про подальшу долю молодих ромів.

Українські та кошицькі науковці обговорили спільний проект з альтернативної енергетики

Висока ціна на блакитне паливо, яка щороку зростає все частіше змушує задумуватися над впровадженням сучасних європейських енергозберігаючих технологій та використання відновлювальних джерел енергії. Наші сусіди з країн ЄС   активно використовують енергію вітру, сонця, води, є й інші альтернативні джерела. В Карпатському регіоні вже роблять перші   кроки до того, аби замінити природній газ на альтернативні джерела та стати енергонезалежними. Зокрема в рамках програми транскордонного співробітництва ЄІСП Угорщина-Словаччина-Румунія-Україна на 2007-2013 роки. Закарпатська область та Кошицький край реалізовують спільний проект “Біоенергія Карпат”.  

Податкова інформує щодо отримання безкоштовних електронних ключів

Послуга запроваджена з метою економії часу платників податків та уникнення черг. Номер телефону в Ужгороді, за яким можна здійснити попередній запис, - (0312) 61-46-41.

Україна повільно, але впевнено йде в економічне і соціальне рабство, – економісти

Ми зараз велике стадо дуже смачних баранів, оточених дуже голодними левами і шакалами, а зверху літають грифи, які точно знають, що падаллю можна буде скоро поживитися.

Наприкінці серпня температура буде під + 40

Найближчим часом у низці регіонів України очікується збільшення температури до 40 °.

Картотека праць вчених УжНУ нараховує близько 45 тисяч позицій

У вестибюлі Наукової бібліотеки Ужгородського національного університету діє постійна виставка “Праці вчених УжНУ”. До початку навчального року представлено понад 100 найновіших видань: монографії, матеріали конференцій, Вісники УжНУ, збірники статей, навчально-методична та довідкова література тощо за 2011—2012 роки.

Інспектори ДАІ розпочали програму «Увага! Діти на дорозі!»

З 20 серпня по 20 вересня 2012 року на території Закарпатської області проходитиме комплекс профілактичних заходів під назвою «Увага! Діти на дорозі!». Основна мета даного заходу – попередження дитячого дорожньо-транспортного травматизму напередодні та в перші дні навчального року.

В Україні зростає кількість патріотів, — стверджують соціологи

За два роки кількість людей, які вважають себе патріотами України, зросла з 77% до 82%.

Гіди-нелегали заробляють на Закарпатті від 200 грн. за годину

Протягом 14 днів, фахівці “Туристичного інформаційного центру Закарпаття” провели моніторинг організованих екскурсійних груп у популярних місцях області.

Кожен п’ятий молодий українець байдикує

Успішне закінчення школи не гарантує українцям ні навчання, ні роботи. В Україні близько 18,8 відсотка людей віком від 15 до 24 років ніде не навчаються і не працюють. За рівнем безробіття серед молоді Україна посідає одне з перших місць у Європі.

Волонтери з Закарпаття взяли участь у   пошуковій експедиції на Волині  

На території Любешівського району Волинської області успішно завершилася пошукова історико-краєзнавча експедиція «При’пять - Стохід I».   Десять серпневих днів волонтери зі Львівської, Закарпатської та Волинської областей провели у Волинському Поліссі, вивчаючи сторінки історії Першої світової війни, пов’язані з цим мальовничим краєм.

Закарпатські підприємці за 7 місяців спрямували до бюджету 46,4 млн. грн. єдиного податку

Це перевищує минулорічні надходження цього податку майже на 29 млн. грн.
Пожвавлення економічної активності малого бізнесу сприяло також збільшенню обсягів сплати податку на доходи фізичних осіб. За січень-липень 2012 року   надходження від цього податку до Зведеного бюджету області склали 504 млн. грн., що на 49 млн.грн. більше від минулорічних результатів.

Закарпатський лісник застрелився у ванній

Як повідомив головний лікар Жденїївської лікарні Воловецького району Володимир Андришин, 16 серпня біля 20.15 в селі Верхня Грабівниця, у ванній кімнаті свого будинку покінчив життя самогубством вистрілом в голову з гладкоцівкової рушниці 54-річний лісник Підполозянського лісництва державного підприємства «Воловецьке лісове господарство», – повідомляє Uzhgorod.in

В Ужгороді через пожежу згорів диван

17 серпня о 2.50 була пожежа в квартирі, власник встановлюється, за адресою: м. Ужгород, вул. Станційна, 14/5. Пожежею пошкоджено диван. Прямі збитки та причина пожежі – встановлюються.

У Закарпатті вручать шкільні автобуси

У четвер, 16 серпня, відбудеться вручення шкільних автобусів представникам районів Закарпаття.

Вступна кампанія на Закарпатті пройшла без порушень

15 серпня в Ужгородському прес-клубі відбулася підсумкова прес-конференція представництва Громадянської мережі ОПОРА в Закарпатській області на тему «ЗНО-2012. Підсумки громадського спостереження у Закарпатській області».

 

Погода

Стрічка новин

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат