Новини » СОЦІО

SELECT SQL_CALC_FOUND_ROWS * FROM news where (active_i = '1') and (lang_code = 'rus') and (date_i <= '2024-03-29') and ((cat_id = '6')or('0' >= '6')) and ((is_nonpublished <> '1')or(6 = '13')) order by id desc LIMIT 5600, 20

Двох грузинів затримали у Закарпатті

Минулими вихідними прикордонники Чопського загону припинили чергову спробу незаконного перетину українсько-словацького державного кордону.

Храм з бісеру на фото

14 лютого в Ужгородському прес-клубі відбулося засідання, головною темою якого стала історія Закарпаття у бісері. Гість засідання ужгородець Юрій Данко презентував свій незвичний виріб з бісеру – макет храму села Онок Виноградівського району у рамках проекту «Цікаве Закарпаття».  

Сіно, дрова та Mercedes-Benz згоріли за добу у Закарпатті

Що горіло у краї за добу, які причини і наслідки, та чи є жертви — читайте хроніку.

Сільський туризм на Закарпатті: чи відповідає ціна якості й чому ми досі цим не користуємося?

Від свята до свята чекає закарпатське село свого потенційного туриста. Відгуляли зимово-різдвяні — готуємося до літніх. Але якщо свят у нашому регіоні справді вистачає, то туристів, зацікавлених у тихих садибах із гірськими краєвидами, не так багато.

Пожежна хроніка за добу у Закарпатській області

Що горіло за добу у Закарпатті, які причини й наслідки, чи є жертви — читайте хроніку.

Спрощенці Ужгородщини сплатили до місцевих бюджетів понад 1 млн. грн.

Це в 2,5 рази більше, ніж у першому місяці 2012 року. Загалом в Ужгородському районі у 2012 році близько 2100 платників обрали спрощену систему оподаткування, що на 5% більше ніж у 2011 році.

Закарпатців інфоромують про впровадження безоплатної правової допомоги

За повідомленням прес-служби Міністерства юстиції, 13 лютого, на засіданні Кабінету Міністрів був ухвалений стратегічний документ, який передбачає комплексні заходи з розвитку в Україні системи безоплатної правової допомоги, а саме - Державна цільова програма з формування системи безоплатної правової допомоги на 2013—2017 роки.

Свободівці Хуста вимагають реконструкції міського парку та інформації по Замковій горі

13 лютого 2013 року Хустська міська організація ВО «Свобода» направила інформаційний запит в міську раду щодо власника чи орендаря земельної ділянки на Замковій горі, та просять підтвердити це копією рішення Хустської міської ради.

Погода на 15—18 лютого

Погода на найближчі 4 дні — від тепла до морозу.

Мінометну міну сьогодні знешкодять на Закарпатті

13 лютого, о 15.45 поступило повідомлення про виявлення ВНП (попередньо мінометна міна) часів Другої світової війни, за адресою: Міжгірський район, с. Костринська Розтока,15.

В УжНУ видали Науковий вісник, присвячений творчості Івана Чендея та Петра Скунця

У видавництві «Говерла» вийшов 28 випуск Наукового вісника Ужгородського університету (Серія:Філологія; Соціальні комунікації), який укладено за матеріалами Всеукраїнської наукової конференції «Творчість І. Чендея та П. Скунця в українському літературному контексті»(25–26 квітня 2012 року, Ужгород), присвяченої 90-літтю Івана Чендеята 70-літтю Петра Скунця.

Епідемії грипу на Закарпатті немає

За інформацією фахівців ДУ «Закарпатський обласний лабораторний центр Держсанепідслужби України» станом на 7 лютого 2013р. показник захворюваності ГРВІ становить 37,6 на 10 тис. населення та не перевищує епідемічного порогу (66,5) і є характерним для даної пори року. На жодній адмінтериторії області епідемічні пороги не перевищено.

Алена   Панова   знову відзначили на державному рівні

Кілька років поспіль Національний рейтинг «Портрет успішного сучасника» відзначає відомих українців. Філософією номінації є донесення до громадськості історій   сучасних українців, які досягли значних успіхів у політичному, суспільному, бізнесовому секторах.

Закарпатські дорожники обіцяють до кінця лютого полатати трасу Київ-Чоп

Асфальт зійшов разом зі снігом як в Ужгороді, так і на головних магістралях Закарпаття. Дорога від обласного центру – траса міжнародного значення Київ-Чоп – місцями являє собою жахливе видовище. Ба більше – вона просто небезпечна.

Видобуток води "Шаянської" можуть зупинити

Якщо зараз не зупинити промисловий видобуток   шаянської мінеральнрї води, то через 50-60 років років Хустщина може залишитися без міреальних вод. Особливо може постаждати відомий курорт Шаян.

Видобуток води на тамтешній свердловині був розпочатий у 1962 році. За минулі роки її дебет на шаянському мінеральному родовищі зменшився з 251 то 165 метрів кубічних – фактично у півтора рази, розяснює ситуацію начальник управлання економіки Хустської райдержадміністрації Володимир Лендєл.

Нововведення щодо реєстрації землі

У середу, 13 лютого, відбувся брифінг першого заступника начальника Головного управління Держземагентства у Закарпатській області   Володимира Токаря. Йшлося, передусім, про законодавчі новації у процесі реєстрації речових прав на нерухоме майно.

Через потепління в горах знову лавинонебезпечно

За повідомленням Закарпатського центру з гідрометеорології в зв'язку з відлигою 13-14 лютого в гірських районах Закарпатської області зберігається лавинонебезпечно.

Підприємства з іноземними інвестиціями отримали 280 млн. грн. ПДВ

Це складає 71,7% від загальної суми відшкодованого ПДВ у 2012 році - 390,5 млн. грн.

Для водіїв вводять нові дорожні знаки, а їздити треба буде з увімкненими фарами

З 15 квітня набуде чинності постанова Кабінету Міністрів про зміни до правил дорожнього руху. Постанову про зміни прийняли 11 лютого під час закритого засідання. Тепер водії будуть змушені їздити з увімкненими вогнями за межами населених пунктів в період з 1 жовтня по 1 квітня.

На нараді в ОДА поговорять про реєстрацію земельних ділянок

Про законодавчі новації щодо держреєстрації земельних ділянок розкажуть у Закарпатській ОДА.  

 

Погода

Стрічка новин

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат