Новини » НОВИНИ ПАРТНЕРІВ

SELECT SQL_CALC_FOUND_ROWS * FROM news where (active_i = '1') and (lang_code = 'rus') and (date_i <= '2024-09-07') and ((cat_id = '13')or('0' >= '13')) and ((is_nonpublished <> '1')or(13 = '13')) order by id desc LIMIT 6460, 20

В УжНУ провели тиждень українського кіно

З 19 по 21 листопада в УжНУ провели тиждень українського кіно. Шедеври української літератури, твори за якими були відзняти стрічки кінофільмів студенти дивилися на великому екрані. Організатор переглядів – Віталій Іванович Завадяк.

Віднині краще постійно ходити з паспортом

У вівторок набув чинності новий Кримінальний процесуальний кодекс України. Навколо цього закону ходить багато чуток і домислів. Експерти стверджують, що відтепер СІЗО спорожніють, бо багато засуджених уже зможуть відбувати покарання не за гратами, а під домашнім арештом.

Британський мандрівник написав книгу про Закарпаття і передав примірник Принцу Чарльзу

«Перше, що спадає на думку іноземцям при слові Кембридж – образ академіків та науковців, при слові Україна – Чорнобиль та Шевченко, однак на те вони і стереотипи, щоб їх руйнувати протягом життя», – розповідає британський мандрівник Александер Стемп.

Кореспондент: Як Закарпаття відмовилося від централізованого опалення

(Мовою оригіналу) В отказавшемся от централизованного отопления Закарпатье даже квартиры в многоэтажных домах отапливаются только индивидуально.

Секрети довголіття: щасливий шлюб, добрі друзі, вірний пес

Чи щасливі ви у шлюбі, чи маєте багато друзів та чи гасає вашою оселею кумедний цуцик – виявляється, саме це потрібно людині, щоби прожити довге життя.

Смоланка подав документи на конкурс на посаду ректора УжНУ

Керівник Центру нейрохірургії та неврології, професор, завкафедри УжНУ, член виконкому Європейської асоціації нейрохірургічних товариств), депутат Закарпатської обларади Володимир Смоланка подав документи на конкурс на посаду ректора УжНУ.

Керівник УжНУ про виконані заходи для стабалізації ситуації в університеті

На прес-конференції в.о. ректора УжНУ, д.техн.наук, професор Федір Ващук подякував за можливість поспілкуватися із представниками ЗМІ, щоб розповісти про те, що вдалося зробити керівництву університету за 2 місяці і поділитися баченням розвитку університету на найближчий час.

На Воловеччині створять лісовий заказник «Привододільний»

Обласні депутати на сьогоднішній сесії обласної ради прийняли рішення про оголошення об'єктом природно-заповідного фонду місцевого значення лісовий заказник «Привододільний» на території   лісового фонду державного підприємства «Воловецьке лісове господарство»   площею 722 гектарів.

"Не можна вводити жодну монополію на видачу журналістських документів" - Сюмар

МВС виступає за створення єдиної національної прес-карти. Про це повідомив заступник керівника прес-служби МВС Сергій Бурлаков.

Українська газета в Америці почалася із закарпатців і редагується закарпатцем

Про це йшлося під час презентації книги «Вільне слово американської України: до 120-річчя газети «Свобода». Книгу написав наш земляк, журналіст Петро Часто, котрий свого часу працював у газеті «Закрпатська правда».

Використання фальшивих журналістських посвідчень прискорить проект «Національна прес-карта"

Одним з елементів брудних виборчих технологій стали сфальшовані редакційні посвідчення або видані редакціями тимчасові посвідчення особам, які не мають відношення до журналістики. Про це заявив голова НСЖУ Олег Наливайко під час зустрічі з колективом редакції «Час Київщини».

70 % українців мають необхідність в Інтернеті

Згідно з даними щорічного дослідження Ericsson ConsumerLab, інтернет для українців став необхідністю – 70% населення великих міст країни мають доступ до мережі. При цьому, порівняно з минулим роком знизилося використання настільних комп’ютерів для доступу в інтернет: дедалі більшим попитом користуються мобільні пристрої.

У Чехії видали книжку про життя українських заробітчан

Книжка молодої письменники Петри Гулової "Чехія – земля обітована" розповідає про долю українських заробітчан у Чеській Республіці.

Bank of America: Хто заробить на урагані «Сенді»

(мовою оригіналу) Америка возвращается к жизни: стратег Bank of America Савита Субраманян считает, что разрушения, вызванные ураганом «Сэнди», станут причиной роста ряда американских компаний, которые, в свою очередь, разместив заказы на производство в Китае, помогут еще и китайской экономике.

Ранкова кава із Сергієм Ратушняком

У закарпатських кав’ярнях рівні всі – незалежно від статусу, професії, кількості грошей і досягнень. Вранці вони на рівних можуть пити каву за сусідніми столиками і вже лише після цього розходитися зовсім іншими дорогами, жити за зовсім різними можливостями, діяти кожен згідно зі своїми цінностями.

Науковці довели, що творчі люди частіше мають проблеми з головою

Шведські науковці із Каролінського інституту провели одне із найґрунтовніших у світі досліджень, довівши, що у людей творчих професій спостерігається більше ментальних захворювань у порівнянні з рештою людського загалу.

Чорні технології на виборах: вигадані ревізори, телефонний терор та погроми «за власним бажанням»

Тиждень.ua поспілкувався з кількома «чорними політтехнологами» і відібрав оригінальні методи ведення брудних кампаній на мажоритарних округах

Чорновіл: "Хто вам сказав, що Кличко буде йти в опозицію?"

(мовою оригіналу) Нардеп вважає, що "Удару" готують роль кишенькової опозиції. Народный депутат Украины Тарас Чорновил уверен, что Виталий Кличко не будет заниматься оппозиционной деятельностью, а для партии "УДАР" власти приготовили роль "домашней" оппозиции.

ООН закликає боротися з дитячими шлюбами

Організація Об’єднаних Націй закликає країни світу вжити заходів для захисту дівчаток від ранніх шлюбів.

До депресії схильні 350 мільйонів мешканців землі

У всьому світі від депресії страждають більше 350 мільйонів чоловік, або 5 відсотків населення планети у всіх вікових групах і спільнотах.

 

Погода

Стрічка новин

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат